Ulrik
16 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mi is beszámoltunk a világot tespedtségéből felrázó videóról, amely annak járt utána, milyen hangot ad egy mókusbébi evés közben. Ha nincs ideje ide kattintani, összefoglaljuk: cukit.

  Képernyőfotó 2020-07-03 - 13.29.38.png

  A BBC nem hagyta, hogy az ügy bármely részlete homályban maradjon, így most posztolták tényfeltáró videójukat arról, hogy miként készülhetett el a történelmi felvétel.

  Mivel összetett munkáról van szó, itt röviden csak annyit, hogy a felvételt egy bizonyos Dani Connor készítette, összesen 100 órát töltött el a kismókusokkal, akik eközben teljesen megszokták jelenlétét. A mókusok anyját egy autó elütötte.

 • Beüzemelték Európa legmagasabb webkameráját az olasz-svájci határon álló Signalkuppén, ahol egyúttal Európa legmagasabb menedékháza áll. 

  A 4554 méteren elhelyezett kamerán aq télen nem működött, számolt be a Hóhatár, most azonban a napelemek felszerelésével újra készülnek a felvételek. A menedékház sajnos nem élőben ad, hanem ilyen gyorsított összesítő felvételeket készít. A legfrissebb videón látható, hogy napos, de szeles felhős idő volt, de ennek ellenére sok mászó indult el felfelé, a Monte Rosa csúcsára.

  afs

  A Monte Rosánál egyébként mi is forgattunk pár éve, akkor Erőss Zsolt hegymászót kísértük el, aki sajnálatos balesete után ekkor próbálta ki hegymászásra tervezett lábprotézisét.

  Fél lábbal nyolcezer fölé
 • Képernyőfotó 2020-07-03 - 13.25.32.png

  Arra volt kíváncsi a CBS-en futó Inside Edition csapata, hogy a koronavírus-járvány alatt mennyire takarítanak alaposan a New York-i szállodákban, ezért letesztelték: több neves szállodába bejelentkeztek, majd mosható, kizárólag UV-fény alatt látható spray-vel fújták rá az ágyneműhuzatokra a műsor logóját, lefújták a törölközőt is. Rányereltek az asztalra, összefogdosták a távirányítót és más, gyakran használt felületeket. Aztán másnap, más névvel visszatértek. Az eredmény elkeserítő volt: 

  (via Bored Panda)

 • Aldo Cortesi programozó arra volt kíváncsi, hogy mihez is kezd a mesterséges intelligencia, ha állatok képeit táplálja be. 

  Saját maga írta az algoritmust, vagyis lehet, hogy nemcsak a mesterséges intelligenciát kell okolni azért, amiért szörnyeket teremtett. Mindenesetre különféle állatok fekete-fehér sziluettjeit táplálta be a programjába, ami aztán kidobott olyan eredményeket, amiknél már azt is nehéz megmondani, hogy milyen fajról van szó. 

  (HVG)