Örs, Stella
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A sokkoló/fura kép az MTI-ben jelent meg. 

  Vajon mi borítja az autót?

  • 1017
   Habzó tengervíz
  • 122
   Szennyezett eső
  • 47
   Sár
  • 29
   Hó/Jég
 • A Tenki no ko (angolul Weathering With You) című animációs film egyik szereplőjének, Natsuminak a robogóját gyártja le limitált ideig a Honda. A rózsaszín jármű a Super Cub nevet kapta és július 23-tól lesz elérhető a Honda üzleteiben: ráadásul aki megveszi, még egy Natsumi-sisakot is kap hozzá. 

  weathering-with-you-scotter3
  Fotó: SoraNews

  A robogó 313 500 jenbe (kb. 920 ezer forint) kerül és október 31-ig lehet megrendelni. 

  weathering-with-you-scotter1
  Fotó: SoraNews

  A Tenki no ko elég sok mindent (könyveket, kávékat, ételeket) inspirált Japánban, a robogó ennek csak egy újabb mérföldköve. A 2019-ben megjelent animációs filmet Sinkai Makoto rendezte és hamar felkapott lett Japánban.

   (SoraNews)

 • A koronavírus-járvány alatt mindenki megismerte a társas távolságtartás (social distancing) fogalmát. Az elmúlt hetekben számos elmés, vicces és kevésbé támogatható ötlet született arra, hogyan lehet rávenni az embereket arra, hogy ne menjenek egymáshoz túl közel, Indiában esernyőket osztogattak, egy marylandi étterem dodzsemasztalokat szerzett be.

  Egy cornwalli kocsmában ennél egy kicsit drasztikusabb módszerhez folyamodtak, ugyanis a Star Inn személyzete egy villanypásztort helyezett a pult elé:

  Erre a lépésre állítólag azért volt szükség, mert a vendégek nem igazán tartották be a szabályokat, nem tartották a megfelelő távolságot. A beszámolók szerint páran a hétvégén megtapasztalhatták, milyen bizsergető érzés, ha az ember nekidől a villanypásztornak, de a tulaj szerint az általában nincs bekapcsolva, inkább elrettentő célzattal helyezték ki. Persze "bármikor vissza lehet kapcsolni", tette hozzá.

  (Forrás: Cornwall Live)

 • A Johnny Walker whiskyket is gyártó Diageo nevű italmulti bejelentette, hogy megalkották a világ első papír alapú töményespalackját, amely 100 százalékban műanyagmentes. 

  A palack fenntartható forrásból származó cellulózrostból készült, teljesen újrahasznosítható, és az élelmiszer-biztonsági előírásoknak is megfelel – még szép, különben problémás lenne belőle inni. Teljesen papírból azért nem sikerült megoldani a tervezést, de az italt védő bélés műanyag helyett szintén lebomló gyantából készült, a kupak pedig alumíniumból.

  A környezetbarát papírüveget jövőre tervezik piacra dobni, első körben egyetlen piacon vezetik be a Johnnie Walkerekkel, aztán ha bejön, világszerte bevezetik. Persze az alkoholpiac óriásai közül sem csak a Diageo próbálkozik ilyesmivel, a Carlsberg például tavaly ősszel jelentette be a maga papír söröspalackját.