Ha eddig nem tudta, hogyan lehet otthon is IKEA-s húsgolyót készíteni, itt egy kis segítség
Az interneten nem nehéz találni olyan recepteket, amik alapján el lehet készíteni az IKEA-s húsgolyókat, de a svéd bútorgyártó, pontosabban a nagy-britanniai divízió úgy döntött, a járványügyi helyzetre tekintettel közzétesznek egy hivatalos összeszerelési útmutatót, ha esetleg valakinek eddig nem sikerült a saját konyhájában leutánozni az IKEA egyik legnépszerűbb termékét.

Fotó: IKEA UK
És akkor jöjjön a fordítás:
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- egy kis fej vöröshagyma apróra vágva
- egy gerezd fokhagyma apróra vágva
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 5 evőkanál tej
- só és bors
- A darált húst összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a tojást, és összekeverjük a hozzávalókat. Ezután jöhet a tej, majd a só és a bors ízlés szerint.
- A masszából kis golyókat gyúrunk, és ezeket egy tiszta tálra téve, lefedve két órára betesszük a hűtőbe. Így könnyebben megtartják majd a formájukat sütés közben.
- Ha ez meg volt, sok vajban vagy olajban közepes lángon kisütjük a golyókat.
- Ha szép barna színük lett, a golyókat egy tűzálló tálba helyezzük, majd lefedve 30 percre 160, illetve 180 fokos sütőbe helyezzük őket.
Hozzávalók a szószhoz:
- egy kis olaj
- 4 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 1,5 dl marhahúsleves alaplé
- 1,5 dl zöldségleves alaplé
- 1,5 dl tejszín
- 2 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál dijoni mustár
- A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és két percen át kevergetjük.
- Hozzáadjuk az alapleveket, és tovább kevergetjük.
- Hozzáadjuk a tejszínt, a szójaszószt és a dijoni mustárt.
- Lassú tűzön főzzük, míg besűrűsödik.
Enjoy your meal!