Lőrinc
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök egy szignált rajza 18 ezer új-zélandi dollárért (3,5 millió forint) kelt el egy online árverésen vasárnap, írja az MTI. A politikai ciklus című rajz egy tornádóra emlékeztető figurát ábrázol.

  TRADEME-ARDERN-ARTWORK-1120
  Fotó: Trade Me

  A miniszterelnöki műalkotás bevételét a Koru Care új-zélandi karitatív szervezet kapja, amely életet veszélyeztető betegségben szenvedő vagy súlyosan fogyatékos gyermekeket segít. A segélyszervezet a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt törölni hagyományos nagy adománygyűjtő rendezvényét, ezért nagyon is jól jön nekik ez a nem várt segítség.

  Nem ez az első eset, hogy az új-zélandi kormányfő egy művét elárverezték jótékony célra: 2018-ban To Do List című rajzáért fizettek 2500 új-zélandi dollárt, a kedvezményezett akkor a Patent to Parent nevű segélyszervezet volt.

 • Augusztus 1-jével rohamtempóban - sok helyen még a parkolóhelyek felfestése előtt - bevezették a fizetős parkolást Zugló egy részében. Vélhetően ehhez kapcsolódik a környék forgalmi rendjének átalakítása is: az eddig is szűk, de kétirányú utcák közül némelyiket egyirányúsították.

  Például a Laky Adolf utcát is, ahová már csak a Thököly út felől lehet behajtani. De úgy tűnik, a feladatot néhol nem tudta igazán megugrani az önkormányzat: a kép a Laky Adolf és a Bácskai utca sarkán készült, ahol a napokban kihelyezett tábla

  életveszélyes helyzetet teremt, ugyanis eszerint a Bácskai utca felől érkezők kizárólag egyenesen hajthatnak tovább, vagy az egyirányú forgalommal szembe kanyarodhatnak.

  Kész szerencse, hogy az erre utaló táblát egyébként konkrétan egy fa lombjában állították fel, így úgysem látja egy autós sem.

 • A King of random youtuberei tudományos igényességgel erednek a rejtély nyomába, még egy bónusz csirkét is bevetnek. Mielőtt még kiderülne a végeredmény, ígérje meg, hogy bármi is lesz, nem hagyja a kutyájának, hogy összenyalogassa a száját-arcát.

 • Dorothy Pollack júniusban lett 103 éves és akkor úgy döntött, hogy ideje néhány dolgot lehúznia a bakancslistájáról. Az első dolog pedig az volt, hogy magára tetováltatott egy békát. Az állatok elég közel állnak a szívéhez, így egyértelmű volt, hogy mit válasszon az első tetoválás témájának.

  A CNN cikkéből kiderül, hogy a nő különösen rosszul viselte a karanténban töltött időszakot, az unokái viszont szerettek volna kitalálni valamit, amitől jobb kedvre tudják deríteni a nagymamájukat. Korábban már volt szó arról, hogy Pollack esetleg valamit magára tetováltatna, akkor az unokák vetették fel az ötletet, de akkor még nem lett belőle semmi. Júniusban újra előjött az ötlet és nem sokkal később már meg is látogattak egy tetováló szalont, ahol a beszámolók szerint a 103 éves nő kifejezetten jól viselte a tetoválással járó kellemetlen érzést. 

  A végeredménnyel nagyon elégedett volt és az egész élmény olyan energiákat adott neki, hogy rögtön egy újabb bakancslistás tételt is megvalósított és először ült motorra.