Taksony
-2 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jakab Tibor Asztrál landolás című fotója nyerte az Envirotis – Madarak fényben és árnyékban – 2020 – fotópályázat első díját.

  A profi és amatőr fotósok számára egyaránt meghirdetett pályázatra több mint 900 alkotás érkezett. A versengés során azokat a képeket díjazták, amelyek a madarakat valamilyen nehezen megismételhető helyzetben kapták el, illetve amelyek az újdonság erejével hatnak. Az eredményhirdetést a 20. Tatai Vadlúd Sokadalom idejére tervezték, de a díjátadóra csak online került sor.

  Lássuk a további díjazottakat:

  A 2. helyezett: Török János, aki Suhanás című képével zsebelte be az elismerést:

  A harmadik helyet Boromisza Zsombor hozta el Fényterápia című felvételével:

 • A brit miniszterelnök tavasszal esett át a koronavírus-fertőzésen.  Kórházi kezelésre is szorult, három napot az intenzív osztályon töltött. A járvány megfékezésére azóta nagy hangsúlyt helyez, ahogy az egészségügyi dolgozók munkáját is méltatja. Igaz, a laborban kesztyűt nem húzott a minta elemzésekor. 

 • Tegnap a kijárási időszak nyugalmában a budapesti Clark Ádám téren felszerelték az ünnepi díszkivilágítást.

  A munka csendben és gyorsan zajlott, ma már a városnak ezen a szakaszán is adventi pompa fogadja azokat, akik a korai sötétedést kihasználva megtekintenék a várost adventre hangolva.

  Fényben nem lesz hiány, hiszen ahogy azt megírtuk, a városban fényvillamosok/trolik közlekednek, ezek valamelyikére pedig mindenképp érdemes felkapaszkodni, gyerekekkel nagyszerű program.

  Este 8 után pedig irány az otthon melege! Már, akinek... Stábunk nemrégiben pont arra volt kíváncsi, milyen a főváros a kijárási tilalom után. Egyet mondhatunk: Budapest csendes, újra csendes...

  Fotó: Kitzinger Szonja

 • Időnként előfordul, hogy olyasmivel viccelünk, amivel nem illik. A Save by the Bell rebootolt verziójának producerei is belefutottak egy ilyen malőrbe, amit nem ártott volna kétszer is átgondolni.

  A szituációs komédiában sikerült Selena Gomez vesetranszplantációjával viccelni, ami ugye súrolja a jó ízlés határait. A sorozat egyik epizódjában két lány kezd vitatkozni arról, hogy Selena Gomeznek az exe (azaz Justin Bieber) édesanyja, vagy korábbi legjobb barátnője, Demi Lovato volt-e a donora. Egy későbbi jelenetben egy graffitit láthatunk a falon, ami a következőt írja:

  Van Selena Gomeznek egyáltalán veséje?

  A producerek végül elnézést kértek az elhangzottak illetve a látottak miatt, amire Gomez valódi vesedonora, Francia Raisa reagált is a Twitteren. Értékeli a bocsánatkérést, de felhívta a figyelmet arra, hogy a donorok emiatt joggal lehetnek dühösek, vagy érezhetik megbántva magukat.