Dömötör
-1 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Várkonyi Andrea nem is olyan rég óriási örömhírt jelentett be Facebook-oldalán.

  Örömének oka az volt, hogy első könyve, az És ezt lehet? még meg sem jelent, de már harmadik helyen állt az előjegyzési sikerlistán. Azóta pedig még  boldogabb lehet a műsorvezetőnő, ugyanis egy hét alatt hirtelen az első helyre került a könyv.

  A hírt Instagram-oldalán jelentette be, az alábbi képpel és szöveggel:

  Amikor elkezdtem megírni a könyvemet, abban biztos voltam, hogy a téma fontos és sokaknak lehet majd kapaszkodó, de azt álmomban sem gondoltam, hogy már a megjelenés előtt az első helyre kerül a Bookline sikerlistáján. Köszönöm.

 • Elképesztően aranyos fotók születtek a pekingi állatkertben, ahol egy panda épp bambuszt eszik, mindezt a lehető legnagyobb átéléssel.

 • Közel 40 év után talált újra egymásra az a páros, akiket tinédzserként elválasztott a rasszizmus. A 60 éves Penny Umbers még a '70-es években esett szerelembe a most 61 éves Mark Bethellel.

  7Pi8QNUl
  Fotó: Twitter

  A fiatalok együtt jártak suliba is, majd miután két külön egyetemen kezdtek el tanulni, Penny apja, meglátogatta Markot, anélkül, hogy erről a lány tudott volna akkor.

  A férfi megparancsolta Marknak, hogy vessen véget a lányával való kapcsolatának, majd azzal fenyegette meg, elveszítheti az ösztöndíját, ha nem teszi meg.

  Mindeközben Mark is küzdött a szüleivel, akik nem akarták, hogy a fiúk egy fehér lánnyal járjon, még az anyagi támogatást is megvonták tőle, így a fiatalnak megkellett hoznia élete legnehezebb döntését, szakított Pennyvel.

  Teljesen védtelen voltam. Háromezer mérföldre voltam az otthonomból egy idegen országban, rá voltam kényszerülve az ösztöndíjamra

  — mondta Mark, aki végül szakított kedvesével.

  Pennyt összetörte a szakítás, otthagyta az egyetemet, majd megházasodott kétszer is, de második férjével is elváltak. Mark eközben a vendéglátásban helyezkedett el, beutazta a világot, emellett pedig több kapcsolata is volt, de soha sem felejtette el első szerelmét.

  Mark folyamatosan kutatott Penny után az elkövetkezendő évtizedekben, de nem talált rá, ugyanis addigra megváltoztatta a nevét, amikor férjhez ment. Aztán 2019-ben a Facebook feldobott egy fotót, amin Pennyt vélte felismerni, így üzent is neki. Mint kiderült, valóban ő volt az, így újra felvették a kapcsolatot.

  A két szerelmes noha a járvány miatt nem tudott azonnal találkozni, de júniusban Penny elutazott a Bahamákra, hogy meglátogassa diákszerelmét. Mint mondta, amikor újra találkoztak, olyan érzése volt, mintha semmit sem változtak volna.

  Penny 2021 októberében is visszatért, ám ekkor Mark abban a pillanatban megkérte a kezét, hogy leszállt a gépről. A páros azóta  egy könyvet is írt, amiben elmesélik ezt a 39 évet a kezdetektől, egészen mostanáig.

  (Metro)

 • Szem nem maradt szárazon Vilmos herceg beszéde után, ahol többek között szó esett arról, hogy II. Erzsébetet majd Károly herceg követ majd a trónon, utána pedig Vilmos következik a sorban.

  GettyImages-1344277756
  Fotó: Chris Jackson / GettyImages

  A 39 éves herceg, aki kiváló uralkodónak tartja édesapját, bevallotta, hogy ő maga is elkezdett saját örökségén gondolkodni az elmúlt időben.

  Foglalkoztatja a kérdés, hogy miként tudja átadni majd a stafétát gyermekeinek.

  Károly a hallottak után könnyekig hatódott, szerinte fia gondolkodás módja a lehető legjobb módon szolgálja majd az ország érdekeit.

  (Daily Star)