Zelma, Rajmund
7 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A mondás szerint a különleges idők, különleges megoldásokat igényelnek és ez a koronavírus-járvány idején talán még inkább igaz. Számos dolgot lehet már Magyarországon is automatákból vásárolni, szerintem hazánkban a Túró Rudi automaták elhelyezés volt a leghasznosabb ilyen kezdeményezés. A házhoz szállítás mellett valóban az automatából való beszerzés kínálhat biztonságos alternatívát számos dolog beszerzéséhez a világjárvány idején, legyen szó élelmiszerről vagy bármi másról. A lehetőséget egy brit tejtermelő gazda és a családja is meglátta, aki állítása szerint a hollandok leste el az ötletet és saját tejének értékesítésére helyezett el automatákat – amiről The Daily Mail adott hírt. 

  A brit családi gazdaság által üzemeltett tejautomata.
  A brit családi gazdaság által üzemeltett tejautomata.
  Fotó: Instagram Milkatthemilchurn

  Arról is beszámolnak a cikkben, hogy a példa ragadósnak bizonyult és egy másik gazda is ezt a megoldást követte a briteknél. A módját is megadják, mert üvegbe töltik a gépek a tejet, ami nem csak sokkal gusztusosabb, de a hagyományőrző jellege is megmarad a tejivásnak, a tejfogyasztásnak. Előrelátó gondolkodásra és remek üzleti érzékre vall, hogy a gép a sima tej mellett csokis, kávés és egyéb ízesítésű italokat is tartogat, sőt saját közösségi média oldala is van. A családi gazdaság tagjai bevallották, hogy kezdeményezésük eléggé bejött és heti több százan érkeznek hozzájuk vásárlási szándékkal. 

  Egy üveg friss tej a tejautomatából.
  Egy üveg friss tej a tejautomatából.
  Fotó: Instagram Milkatthemilchurn
 • A legutóbbi Golden State Warrior - New York Knicks NBA mérkőzésen történt meg az az eset, amit ritkán láthatunk. A második félidő legvégén tartottunk, amikor Draymond Green, a Golden State egyik játékosa mutatta intéssel a figurát az újonc James Wisemannek. A videón jól látszik, hogy nem sikerült a Green által mutogatott figurát megcsinállni, így az ellenfél játékosának sikerült elkapnia a labdát.

  Majd megtörtént az orbitális kiakadás: Green odapirított Wisemannek, valószínűleg a rossz helyezkedése miatt, erre a bíró fogta és kiállította egy technikaival a Golden State játékosát és kizárta a további játékból.

  A meccs vége Knicks győzelemmel zárult végül. (GSW: 104, NYKnicks: 119)

 • Karl Cook nemrég szokatlan frizurát vágatott magának, ami egy leheletnyit valóban előnytelenebb, mint az eddig mindig gondosan beállított hajkölteménye. Kaley Couco maga is sokkolva van férje új küllemétől, amit meg is osztott követőivel.

  Nem emlékszem, hogy azt mondtam volna, betegségben, egészségben, és mullet frizurában

  — írta közös fotójuk mellé.

  Couco később Instagram történetében is megemlítette, hogy egyszerűen nem tudja, mit kezdjen férje új frizkójával. Ami Cookot illeti, természetesen megvédte magát a kommentszekcióban, mondván, szerinte sosem nézett ki jobban.

  Ezután egy videóban is feltűntek egymás mellett, Perez Hilton szemléje szerint, ahol a férfi azt mondja, az egész Kaley ötlete volt, egyértelmű, hogy ha nem adta volna az áldását, nem került volna sor a változásra. A színésznő erre azt válaszolta, rémült, zaklatott, és kifogyott a szavakból.

  A sztorinak persze itt sincs vége, ide kattintva láthat egy ugyancsak hívogató fotót Karl Cookról, ami mellé a neje azt írta:

  Hölgyeim, ne legyetek féltékenyek. Kérlek, próbáljátok meg visszafogni magatokat. Már foglalt, sajnálom

 • shutterstock 1663802812
  Fotó: Shutterstock

  A Pesti hírlap 1897. november 28-i számában megjelent anekdota egy egészen más történetről szól:

  Fölfedezése: hogy az oroszlánoknak nincsen nyelve, gyorsan terjedt el. Egész Pest erről beszélt, s Marschalkó János szobrász sok gúny és csúfolódás tárgya lett. Egy darabig csak tűrte, míg aztán egy este, mikor megint bosszantották, nagy haragosan azt mondja: ’No, hát fogadjunk ötszáz forintba, hogy mikor az oroszlán úgy tartja a száját, mint az én kőoroszlánjaim, nem is látszhatik a nyelve, mert mélyen lenn fekszik’. A fogadás megtörtént, és Marschalkó elvitte a barátait egy menazsériába , mely az István téren ütött tanyát, s ott aztán bebizonyította, hogy neki van igaza. Az ötszáz forintot a művész jótékony célra adta .

  Az, hogy melyik történet az igaz, elég könnyen ellenőrizhető, hiszen Marschalkó János az oroszlánokat 1852-ben készítette, és, ha csak nem emésztette magát 1877-es haláláig, nem valószínű, hogy emiatt ilyen tragikusan vetett volna véget az életének.

  Egyébként az oroszlánoknak megvan a nyelvük , - ezt bárki ellenőrizheti - csak nem lóg ki a szájukból.