Klotild
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ez történt az ottawai Paul Koch-hal, aki egy nap arra döbbent rá, hogy a háza medencéjében ott van egy jávorszarvas, annak ellenére, hogy ehhez át kellett volna ugrania egy két és fél méteres kerítést. Az állat kicsit fürdőzött, aztán átment a medence sekély részére, majd nem sokkal később a hatóságok elvitték onnan, vissza az erdőbe.

  Koch nem bánta azt sem, hogy a jávorszarvas lyukat ütött a medence borításába, mert 40 éve van nekik ez a ház, és eddig ez a legjobb dolog, ami ott történt.

   (Boing Boing)

 • bigyo.gif

  A Cambridge-i Egyetem kutatói a Beko háztartásigép-gyártó céggel együttműködve megtanítottal egy robotot omlettet készíteni egészen a tojások feltörésétől az elkészült étel tányérra helyezéséig, és még azt is sikerült elérniük, hogy jó ízű ételt készítsen, írja az MTI.

  Fumiya Iida, az egyetem mérnöki karának kutatója, a tanulmány vezető szerzője szerint kihívás megtanítani egy robotot étel előkészítésére és elkészítésére, mivel a robotkezelés, a számítógépes látás, érzékelés és az ember-robot interakció komplex problémáit kell megoldani hozzá. Ráadásul az ízlés személyenként különböző, a főzés egy minőségi munka, míg a robotok általában mennyiségi feladatokat végeznek el.

  A kutató szerint azonban

  az elkészített omlett jóízű volt, jobb, mint amire számítottunk.

 • Már nem azért, mert elfogyott a férőhely, hanem ez a gyógyulási folyamat rész. A képen látható Isidre Correa április 14-én került az intenzív osztályra, miután pár nappal korábban kórházba került koronavírus fertőzéssel. Június 3-án annyira jobb lett az állapota, hogy kiviszik az intenzívről, és rögtön kitolták a barcelonai tengerpartra.

 • doncarp

  A bicskei Don Carp Lake-ről már volt itt szó a Mindeközbenben, mert a horgásztó üzemeltetői szokatlan, de nagyon hatékony módját találták ki az egyébként nem túl látványos sport, a horgászat, na meg persze ezzel együtt a horgásztó népszerűsítésének. Mégpedig azt, hogy látványos, nagyjából félórás természetfilmeket forgatnak a tóról, valamint a horgászatról.

  A Pontyok birodalma után elkészült az új alkotás, a Hidden Paradise - A halak birodalma című, ami ugyan horgászfilmnek indul, de a végére sokkal több lesz annál.

  Igazából a film végére a horgászat, ahonnan az egész kiindul, szinte másodlagossá válik. Ez egyébként a valóságban is így van, ha valaki nem a sportérték, hanem a társaság meg a természet miatt horgászik, akkor egy idő után maga a horgászat csak fedőtevékenységgé válik valami egészen máshoz.

  A Don Carp Lake új filmjében megismerhetjük a bicskei tó körüli lenyűgöző állatvilágot, és megint kapunk néhány hihetetlen felvételt vízi madarakról, rókákról, őzekről, a természet működéséről.