Magdolna, Léna
9 °C
20 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy portlandi család jófej akart lenni a házfelújítás  közben, ezért megkérdezték a szomszédaikat, hogy milyen színűre fessék a házukat, melyik szín zavarja őket a legkevésbé, vagy tetszik nekik a leginkább.

  A kedves ötlethez a modern technikát hívták segítségül, kiraktak egy papírt a házuk elé egy QR-kóddal, ami egy Google Forms felméréshez vezet, amiben bárki szavazhat arra, hogy milyen színű legyen a ház.

  Ahogy az várható volt, nemcsak a néhány szomszédhoz jutott el a dolog, hanem az internetnek köszönhetően most már több mint 70 ezer ember fejtette ki a véleményét arról, hogy milyen színű legyen Landrethék háza.

  Aki meg szeretne nyilvánulni a kérdésben,ide kattintva megteheti. Most már egyébként egy kedves trollszűrőt is beépítettek a szavazásba. Van egy külön pipa azoknak, akik csak azért szavaznak, mert szeretnek kérdőívekre válaszolgatni, de nem érdekli őket különösebben a ház színe.

  (Reddit)

 • "Gyermekáldás volt a Fővárosi Állatkertben lakó kétpúpú tevéknél. Iringó, a tizenhárom esztendős tevekanca ma hajnalban egy csikónak adott életet, aki kislánynak bizonyult. A jövevény – ahogy az a tevéknél, s a többi patásnál lenni szokott – néhány órán belül lábra is állt. Mivel az anyaállat nem számít tapasztaltnak, a gondozók most azt figyelik, hogy rendben megtalálja-e az emlőket. A kicsi láthatóan már keresi őket, de ilyen helyzetben előfordul, hogy a gondozóknak egy kicsit segíteniük kell a csikót, és egyszersmind az anyát is, mindkettőjüket rávezetve a szükséges teendőkre" - írja az állatkert közleménye.

  A tevék vemhességi ideje 13 hónap, amelynek elteltével szinte mindig egy, nagy ritkán két csikó szokott születni. Az újszülöttek általában 35 kg körüliek, a púpjuk viszont még teljesen hiányzik, hiszen nagyon megnehezítené az ellést, ha a hátukon már ebben a korban is púp lenne. A púpok helyén ilyenkor még csak kis „bőrtasakok” vannak, amelyek később tölt majd ki a púp tömegét alkotó zsírszövet.

  A kicsi egyelőre még nem kapott nevet, a megfelelő név kiválasztásának módjáról az elkövetkező napokban dönt az Állatkert.

 • Arnold Schwarzenegger teljesen kezdi átvenni a karakterét a legutóbbi Terminátorból, és arról posztolt, hogy otthon a szamarával együtt gyúr.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  Lulu pumps up.

  Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) által megosztott bejegyzés,

  Schwarzenegger állatai egyébként mostanában elég aktív életet élnek a közösségi médiában, korábban a volt kormányzó otthonmaradásra buzdító videójában is szerepeltek.

 • kamion

  Egy orosz férfi úgy döntött, hogy ráhajt teherautóval egy őrizetlenül hagyott fahídra, bár tudta, hogy a híd egyik pillérjét megrongálta egy áramlat, és már amúgy sem használta senki. Az eset egy bekötőúton történt, ami a Bovanenkovo gázmezőjéhez vezet.

  A sofőr elvitte magával egy ismerősét is, aki a híd másik végéből pont fel tudta venni a veszélyesnek tűnő akciót. A videón az látszik, hogy miután a jármű ráhajt a hídra és az operatőr fejvesztve elkezd rohanni a helyszínhez, figyelembe sem véve, hogy az utat veszi a kamerája másodpercekig az be is szakad alatta, a sofőr még időben kiugrik a járműből és odasétál a felvételt készítő barátjához, mintha mi sem történt volna. 

  A híd jó ideje nem volt karbantartva, mert a közelben van egy másik út, amit az arrafelé dolgozók tudnak használni. Az orosz Vészhelyzeti Minisztérium azt mondta, hogy a hidat nem is tervezik felújítani. 

  (The Siberian Times)