Klotild
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A növényi alapú húspogácsa-utánzat egyik úttörője, az Impossible Foods termékéből készült hamburgert Impossible (vagyis lehetetlen) Burger néven árulják. A Nestlé gondolt egyet, és a nagyon hasonló hangzású Incredible (vagyis hihetetlen) Burger néven dobta piacra növényi alapú hamburgerét, mire az Impossible Foods beperelte a konkurenciát, hogy ilyet mégse lehessen már.

  Fotó: Impossible Foods
  Fotó: Impossible Foods

  Elsőre ez furának hangzik, hiszen hiába lett hasonló így a két brand, mégiscsak különböző szavak alkotják (félig), de a hágai bíróág előzetes ítélete azt mondta ki, hogy jogos az Impossible Foods siráma, a hihetetlen burger túl közel van a lehetetlen burgerhez, így alkalmas a fogyasztók megtévesztésére. A Nestlé erre bejelentette, hogy abba is hagyják a termék forgalmazását ezen a néven. A vállalat közölte, amúgy is egy új álhús-recepten dolgozik, az ebből készült hambit Sansational Burger néven kívánja majd forgalmazni.

  (CNN)

 • A világ legijesztőbb kerti törpéje egy tiszaföldvári családi ház udvarán álldogált kilenc szolárlámpa gyenge fényében, amikor pünkösd hétfő hajnalán kiszakították életteréből és elrabolták. Gazdája rémülten hívta a rendőröket, tegyenek már valamit, hát oda lett a kertje büszkesége.

  kerti törpe 0
  Fotó: Police.hu

  A rendőrök forró nyomon – akarom mondani a patakparton eldobált sörös dobozokat követve – találtak rá a 19 éves jogsértőre. Hogy még részeg volt-e vagy sem, nem tudni, de hogy élelmes, az biztos. A nyomozóknak ugyanis a Törpeszöktető elmondta, nem csak ellopta, de el is adta a törpét és kerti lakótársait. Ezt a gazságot aztán nem hagyhatták a zsaruk, megkeresték a vevőt, lefoglalták a kerti díszeket, és visszaadták a tulajdonosának. Ha Amélie élne, most nagyon haragudna a rendőrökre.

 • Olaszország hivatalosan is újraindul, megnyitotta határait az Európai Unió, illetve a Schengen-övezet állampolgárai előtt a római kormány szombati határozata értelmében. Ráadásul a látogatóknak az Olaszországba való belépés után

  karanténba sem kell vonulniuk, és nem kell igazolniuk, hogy mentesek a koronavírustól.

  És most nézzük a két képet. Az elsőn Matteo Salvini látható, a Fratelli d'Italia (Olasz Testvérek, FdI) és a Forza Italia (Hajrá, Olaszország!) párt által közösen szervezett keddi kormányellenes felvonuláson:

  A másik kép Amalfi mellett készült, a Vietri Sul Mare szabadstrandján, ahol a helyi rendőrök hívják fel a napozók figyelmét a kötelezően betartandó szabályokra:

  Tanulság? Az nincs, ám Gaál Kristóffal szólva annyit tanácsolnék az oda utazó szerencséseknek:

  Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!

 • A sünökről, népies nevükön sündisznókról, sülökről, tüskésdisznókról vagy sülkutyákról szól. Egyik kedvenc Facebook-oldalamon találtam, és nemcsak azt mutatja be egy borzalmasan egyszerű térképen, hogy hol élnek sünök és hol nem, hanem egyben választ ad arra a kérdésre is, van-e bármi a világon, amit elszánt emberek nem képesek valamilyen formában adatvizualizálni, bármennyire értelmetlen is az (nincs).

  sundisznok