Kinga, Kincső
15 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • De legalább nem azért, mert fekete.

  giphy.gif
  Fotó: giphy.com

  Újabb szintre lépett a cancel culture, szép magyar nevén az eltörlés kultúra, miután bejelentés érkezett az angliai Leeds városi tanácsához, hogy tiltassák be a Yorkshire Parkin névre keresztelt nemzeti süteményt, miután annak köze lehet a gyarmatosításhoz és a rabszolga kereskedelemhez.

  A süteményt az angol ipari forradalom óta készítik Yorkshire-ban, az akkori munkásosztály étkezésében ugyanis viszonylag fontos szerepet töltött be a melasz és a zabpehely, melyek a sütemény fő összetevői.

  A névtelen panasztevő arra hivatkozva nyújtotta be a kérvényt a tanácshoz, hogy a Parkinhoz használt egyes összetevőket,

  mint például a cukrot,

  a rabszolgakereskedelem révén szerezte be az ország, ez pedig rossz fényt vet a fekete társadalomra, legalábbis szerinte.

  A kiszivárgott dokumentumban egyébként arról is szó esik, hogy ezen az alapon a világhírű Yorkshire-i tea eredetét is megvizsgálja majd, mennyire is függtek ezek akkoriban a világkereskedelemtől. James Carver, korábbi Európai Parlamenti képviselő a következőképp nyilatkozott az ügyről:

  Ha ez megtörténik Yorkshire városában, tényleg azt kell feltételeznünk, hogy megőrült az egész világ.

  (Forrás: express.co.uk)

 • Minden bizonnyal nem ez volt John Blume legjobb napja.

  John Blume szerencsére karcolásokkal megúszta a balesetet.
  John Blume szerencsére karcolásokkal megúszta a balesetet.
  Fotó: Cheddar Gadgets / Facebook

  A Cheddar Gadgets Facebook-oldalán jelent meg pár napja egy videó, melyben egy autó egyik pillanatról a másikra átüti magát egy férfi nappalijának falán és majdhogynem el is üti őt.

  Blume elmondása szerint épp reggelizett, amikor a volán mögött ülő nő rosszul lett és elvesztette a jármű felett az irányítást. A nőt kórházba szállították, a férfi azonban megtagadta az ellátást, szerencsére kisebb karcokkal megúszta a tragédiát.

 • Ha nem, akkor éppen itt az ideje.

  Újabb zseniális állatos videó kezdett el terjedni a YouTube-on — ezúttal egy fehér husky kutyáért van megbolondulva az internet népe, aki őzeket és balett-táncosokat megszégyenítő módon ugrál egy kerítés előtt.

  A kutyust egyébként Nalának hívják, gazdája elmondása szerint pedig még soha nem látta így viselkedni házi kedvencét, ezért is vette videóra, amit most Ön is megnézhet:

 • Teljesen kiverte a biztosítékot az internet népénél a srác, aki minden erejével nekiment a testpozitív mozgalomnak, majd egyenesen ördöginek nevezte azt.

  A fitneszguru Jack Bly a Twitter-oldalát használta, hogy megossza követőivel és egyébként mindenki mással is, mi a véleménye az elmúlt hetekben, hónapokban népszerűvé vált mozgalomról (spoiler: semmi jó).

  A fiatal férfi öt pontban szedte össze, szerinte miért káros a társadalomra és az egészségre is a mozgalom, és a pontok között első helyen a félreinformálás szerepelt – szerinte ugyanis a Cosmopolitan és a hozzá hasonló magazinok hatalmas bűnt követnek el azzal, hogy azt sugallják, bármilyen testsúllyal lehet egészséges életet élni.

  Hozzátette: a tanulmányok szerint a túlsúllyal küzdők sokkal nagyobb eséllyel nézhetnek szembe életük során stroke-kal, cukorbetegséggel vagy akár szívelégtelenséggel.

  Később kitért arra, hogy 2008-ban az Egyesült Államokban a túlsúly miatti műtétek ára meghaladta a 147 milliárd dollárt, és arra is, hogy a mozgalom egy nagyon rossz hitre épül, miszerint az érzések fontosabbak a tényeknél. Végül hozzátette, a testpozitivitás miatt emberéletek forognak kockán.

  A tweetek fogadtatása meglehetősen sokszínű volt, akadt olyan, aki egyetértett Bly nézetével, mások azonban betámadták a fitneszgurut.

  Egy biztos, Jack Bly és Schobert Norbi biztosan örömmel fognának egymással kezet, hiszen, mint kiderült, mind a ketten remekül értenek a fogyáshoz, és előszeretettel mennek neki az ilyen és ehhez hasonló mozgalmaknak. A valóság azonban ennél jóval sokrétűbb, hiszen a mai napig egy kényes és árnyalt témáról van szó.

  Mi a #bodypositivity-mozgalom?

  Egyes személyi edzők úgy vélik, a testpozitivitás egy kifejezetten hasznos és fontos eleme lehet a jó útra térésnek, hiszen az az ember, aki békében él önmagával, sokkal többre képes, mint az, aki szorongani kényszerül. A mozgalom eredeti célja az volt, hogy megmutassa a nőknek, bármilyen alakkal vagy bőrszínnel is rendelkeznek, szeretetre méltóak, és a maga módján mindenki egyformán szép – sajnos vannak azonban, akik visszaélnek ezzel, és egyszerűen csak a lustaságukat próbálják leplezni.

  Ön mit gondol a mozgalomról?

  (Forrás: BoredPanda)