Gizella
9 °C
14 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Különös kis térplasztika kért helyet magának a fővárosban, méghozzá a Szabadság hídon. Kolodko Mihály miniszobra eleinte az alkotó kerékpárjának vázán himbálózott, majd állandó panorámára cserélte folyton változó pozícióját.

  A kihelyezés nem légből kapott, a hidat eredetileg a császárról nevezték el, azonban a németek 1945 januárjában felrobbantották, így ne csodálkozzunk azon, hogy helyet kért magának az építményen. A monarchia uralkodójának függőágyban történő ábrázolása meglehetősen szokatlan, de mindenképp izgalmas. Kérdés, meddig láthatjuk a kis szobrot, melyet az alkotó két lakattal rögzített a hídhoz.

 • Hiába próbálták elüldözni a közelben élők, Des Petersen kiharcolta magának, hogy tovább árulhassa az út szélén a portékáját. A cornwalli fafaragó a létező leghatásosabb stratégiát választotta az érvelésben: bebizonyította, hogy még nála is van rosszabb.

  Az angol Des Petersen évek óta pakolja ki faragványait az A3072-as út mellett, ami sok helybéli szemét szúrja. Így, amikor időszerűvé vált az engedélyének megújítása, elérkezettnek látták az alkalmat arra, hogy megszabaduljanak tőle. A faragó azonban ellentámadásba lendült, és

  a Cornwalli Tanács elé vitte az ügyet.

  A hivatalos szerveket sikerült is meggyőznie arról, hogy a jelenléte igenis hasznos a közösségnek. Szerinte ugyanis az árushely környéke a nyilvánosan szexelők egyik közkedvelt találkahelye, és ha őt elüldözik, már semmi sem tartja vissza az üzekedőket.

  Maradhatott.

 • GettyImages-957771294
  Fotó: Gareth Cattermole / Getty Images Hungary

  A Vogue új videósorozatában nyílt meg Kendall Jenner Dr. Ramani Durvasula pszichológus előtt azzal kapcsolatban, hogy gyerekkora óta küzd szorongással. Többek között arról is beszélt, hogy habár kivételezett életet él, ennek ellenére ő is csak ember, akinek vannak érzései. 

  De, ami talán többünket érint, attól is fél, hogy lassan visszatér a pandémia előtti élet.

  Ha nagyobb társasággal elmegyek vacsorázni, akkor szorongok.

   (via: etonline)

 • Adele Phillips az édesanyjának segített a nagybevásárlásban, amikor a tojáspultnál válogatva egészen furcsa törés következett be az életében. Elhatározta, hogy a kosárba tett

  doboznyi kacsatojás egyikét kikölti.

  Még meglepőbb, hogy ez sikerült is neki. Először mindenféle házi módszerrel próbálkozott, de hiába, így végül rendelt a neten egy keltetőgépet, majd az egész folyamatot a közösségi oldalán dokumentálta. Egy hónappal később pedig világra is jött a kiskacsa, amit szeretne háziállatként megtartani.