Jenő
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Buckingham-palota kertjében termesztett citrusfélékkel és gyógyfüvekkel, köztük citrommal, verbénával, galagonyával és eperfalevéllel ízesített gint dobott piacra a brit királyi család – olvasható végre valami jó hír is az MTI-ben.

  gin
  Fotó: The Royal Collection

  A címben szereplő "bárki" annyi kitétellel igaz, hogy az italokat csak Nagy-Britannián belül szállítják ki, úgyhogy aki megkóstolná valamelyiket, annak egy repjegy árát is érdemes odacsapnia a ginre szánt 40 font (16 ezer forint) mellé. Utóbbit egyébként a Royal Collection Shopban lehet online megrendelni.

  A leírás szerint a tökéletes nyári szomjoltó elkészítéséhez adott mennyiségű gint kell önteni egy jéggel teli pohárba, majd tonikkal felönteni és egy szelet citrommal díszíteni. II. Erzsébet királynő kedvence állítólag egy kis gin némi Dubonnet aperitiffel keverve.

 • A brit színész még 2020 márciusában kezdett el Shakespeare-szonetteket feltölteni a Twitter-oldalára saját előadásában, azóta pedig töretlenül posztol.

  A nyolcvanadik születésnapja előtti este, vagyis július 12-én pedig stílszerűen a 80. szonettet adta elő követőinek, ami így szól magyar fordításban:

  Ha rólad írok, oh mint csüggedek!

  Tudván, jelesb ajk zengi már neved’,

  S mindenre kész, hogy méltán zengje meg

  S dalomban elnémítson engemet;

  De érdemed (mely téres oczeán)

  Hajót hord, bármi büszke vagy szerény is:

  Sajkámon, mely övéhez csak parány,

  Tág színeden feltűnök készen én is.

  Lebegve föntart, csak kissé segélj

  Mig ő száguld nagy mélységed fölött,

  S ha sülyedek, az én becsem csekély,

  Mig nagy szabás s érték diszíti őt.

   Azért, mig ő megy, s én a mélybe vesztem,

  Kinek mit árt? Szerelmem volt a vesztem.

 • Egy villamosra váró 60 év körüli férfi azért tett panaszt az életmentőkre a múlt héten, mert felverték a port egy Margit körúti megállóban. A mentők kivizsgálták az “ügyet” , és kiderült, hogy a jelzett időpontban valóban a dugóban araszolva kapott riasztást az egyik fővárosi eset kocsi, ami egy 10 éves gyermek segítségére indulva hajtott a sínekre. 

  - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán

  A poszt szerint a vizsgálat során megállapították, hogy a mentőautó megfelelő sebességgel haladt a megállónál, illetve azt is, hogy a mentőtechnikus szirénával, illetve kürtszóval is figyelmeztette az ott várakozó utasokat arra, hogy érkeznek,  az emberek közül pedig többen hátrébb is léptek.

  A vizsgálat megállapította továbbá hogy az egység mindenre kiterjedő körültekintése, a biztonságos sebesség és a legnagyobb jószándék nincs arányban a felvert por mennyiségével, ezért az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk. 

  - tették hozzá.

 • Komáromi Gábor püspökladányi tűzoltó éppen esküvői fotózásáról tartott haza menyasszonyával, amikor egy közlekedési baleset szemtanúi voltak: egy autó fának hajtott, írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

  A pár azonnal a sofőr segítségére sietett. Komáromi Gábor elkezdte bekötözni a jármű vezetőjének sérüléseit, az autót is áramtalanította, majd megvárták, hogy a mentők megérkezzenek a helyszínre.