Melinda, Vivien
-5 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A múlt héten indítottak internetes szavazást a fővárosi állatkert munkatársai arról, mi legyen a legújabb, vagyis az ötödik vombatkölyök neve. Mintegy tízezer voks érkezett, a három választható név (Mandy, Mia, Wendy) közül a Wendy kapta a legtöbb szavazatot, így ez is lett a neve. 

  vombatbébi

  A vombatok erszényes állatok, csak nagyon kevés állatkertben mutatják be őket, és fogságban ritkán szaporodnak, ahol szaporodnak is. A több száz európai állatkert közül ez eddig csak nyolc helyen sikerült, köztük a Budapesti Állat- és Növénykertben. Sőt, még ebből a nyolcas mezőnyből is kiemelkedünk, hiszen ötnél több kisvombat még egyetlen európai állatkertben sem született.

 • Korábban beszámoltunk arról, hogy a chicagói Soldier Field focipályát négy magellán pingvin járta körbe. 

  A BBC most egy új videót tett közzé a kis kalandorokról. Ebben újabb helyszínekre, többek között egy moziba és múzeumba is ellátogattak. 

   A videóban azt is elmondják, hogy mindezt nemcsak azért csinálják, mert aranyos, hanem mert jót tesz a pingvineknek. 

  Edzenek egy kicsit, megmozgatják az agyukat, és hozzászoknak eddig ismeretlen látványokhoz és hangokhoz. 

 • Egészen pontosan 136.400 fontért kelt el egy francia pincészet 228 literes hordónyi bora a Zachys amerikai aukciósház ital árverésén – adta hírül a www.thedrinksbusiness.com.

  Az ital igazi különlegesség, hiszen a burgundiai birtokon évente pusztán egyetlen hordó készül a Domaine Fourrier 2019-es Chambolle Musigny Les Sentiers-ből és eddig csak palackozva lehetett vásárolni belőle.

  A francia Domaine Fourrier pincészetet jól ismerik a borfanatikusok, nagy tiszteletnek örvend szakmai körökben is. Egy apró kis vállalkozásról, amolyan családias jellegű cégről van szó, ahol kevés, ám annál magasabb minőségű italokat állítanak elő a kézművesekre jellemző odafigyeléssel és hozzáadott értékkel, melyeket palackozva árulnak.

 • Milyen lennének a buddhista szútrák és mantrák heavy metal zenei aláfestéssel? És ha művérrel borított arcú emberek, hörgéssel és üvöltözéssel terjesztenék a szútrák békéről és jólétről szóló üzenetét? 

  A tajvani Dharma együttes pont ezt csinálja. Az alapítót, Jack Tungot tibeti lámák szútraszavalása inspirálta arra, hogy kombinálja az egymástól igencsak távol álló műfajt. Tung szerint a vallások a jóságról szólnak, együttesével pedig célja, hogy a metál rajongókkal  vallást a buddhista és taoista tanok rendhagyó megéneklése útján. 

   Ez hogy néz ki? Valahogy így.