Amália
17 °C
35 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hátsó füves, ezzel a címmel jelent meg Csillag Péter könyve, aki körbejárta az ország, és a határon túli magyarság pályáit, de nem a stadionokat, hanem az alacsonyabb osztályú meccsek helyszíneit. Az öltözőket, ahol nemhogy wifi, de még meleg víz sem volt.

  bükkszentkereszt.png
  Fotó: Mennyei Borsodi Megyei, avagy sorsod a borsodi foci / Facebook

  Az egyik helyszínről, Bükkszentkeresztről van személyes emlékem is, 1994 környékén magam is játszottam ott. Akkor még nem tudtam, hogy 627 méter magasan van, ezzel az ország legmagasabban fekvő pályája. Az viszont feltűnt első látásra is, hogy a hegy oldalát meg kellett bontani, különben nem fért volna el a pálya. Bükkszentkereszten Mezey György is szervezett futballkonferenciákat, egyet például 1995. decemberben, de a vaddisznópörkölt élvezetesebb volt, mint a futballdoktor teniszlabdás hasonlatai.

  A kötetben megörökítették a népi bölcsességeket is, mint például, az okos embert a hülyétől csak a végeredmény különbözteti meg.

 • Egy Amazonnak dolgozó kézbesítőt, bizonyos Tamaant kirúgtak, miután gyorsan elterjedt a videó, amelyben rettentő szórakoztatóan beszél arról, hogy

  mennyi, szerinte totál felesleges dolgot rendelnek az emberek,

  amik legalább marha nehezek, és cipelheti fel őket a harmadikra.

  Talán megúszta volna, ha csak ennyi történik, de sajnos elég jól látszott a felvételen, hogy az egyik küldeményt milyen címre viszi, meg hogy mennyire utálja, hogy szülinapi dalt kellett énekelnie kell a kézbesítés mellé (ez mondjuk érthető), úgyhogy inkább elhadart kés "Boldog szülinapot", letette a csomagot, és elfutott.

  Ja, és azt is közölte, hogy unja ezt a "seggostoba" munkát.

  Kirúgását a Twitteren tette közzé, úgyhogy megerősítettnek tekinthetjük. Ha szórakoztatónak találta, itt van Tamaan YouTube-csatornája, ezen is van kontent.

  EchXQisWsAAlC k
  Fotó: B like T @ItsTamaan / Twitter

  (DailyDot)

 • A kolumbiai Medellín utcáit gyakran rója egy kosárral a szájában Eros, a nyolcéves, ugyanis gazdái, akiknek saját kisboltja van, rábízták a házhozszállítást. Eros természetesen nem cím alapján nem találná meg a vevőket, de jutalomfalatokkal és némi simogatással sikerült sikerült áthidalni ezt a problémát. Tulajdonosa, Maria Natividad Botero állítása szerint a kutya körülbelül 5-6 vásárlójuk nevét jegyezte meg. 

  Eros persze nem most kezdte a szakmát, márévek óta látja el ezt a feladatot, de a koronavírus-járvány miatt most különösen hasznosnak bizonyult, hogy a helyieknek  nem kell elmenni a boltba, hanem egy nagyon szimpatikus futár házhoz viszi a rendelést.

  eros del
  Fotó: Euronews/Youtube
 • Azzal telefonált be a közelmúltban a 999-es segélyhívó számra valaki Nagy-Britanniában, hogy segítséget kérjen, amiért a megrendelt fagyasztóját rossz címre vitték, márpedig ez nem éppen az a vészhelyzet, amivel a segélyhívót vagy a rendőrséget kellene terhelni – derült ki a nyugat-yorkshire-i illetékes segélyhívó telefonközpontjának Twitteren közzétett bejegyzéséből, amiben arra hívták fel a figyelmet, hogy ne foglalják a vonalat oda nem illő dolgokkal a telefonálók.

  Bejegyzéseik szerint akadt, aki korábban azért telefonált, mert a szomszédja túl hangosan horkol, míg más azt sérelmezte, hogy nem működik a melegvíz-szolgáltatás.

  (via UPI.com)