Csaba
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Óriási kavarás megy a UFC hétvégére tervezett nagygálájával kapcsolatban, ugyanis a váltósúlyú (77 kilós) főmeccs egyik résztvevője, a brazil Gilbert Burns pozitív koronavírus-tesztje miatt kiesett. Csakhogy a világ legnagyobb és legmohóbb MMA-szervezete nem akarta egyszerűen pár héttel későbbre áttenni a meccset, mivel a sokat promózott, de a valóságban nem olyan nagy szám Harcosok Szigetének debütálására impresszív mezőnnyel akar előrukkolni. Itt jött a képbe a rettentően népszerű, a világ valaha volt legostobább trófeája, a Legfaszább Faszagyerek Öv (de tényleg: Baddest Motherfucker Beltbirtokosa, Jorge Masvidal. A miami fenegyerekkel korábban a szervezet nem tudott megegyezni a címmeccsért járó gázsiról, de most a kényszerhelyzetben lévő UFC egy visszautasíthatatlan ajánlatot tett elé, így Masvidal egy hetes határidővel bevállalta a nigériai bajnokot, Kamaru Usmant (a miheztartás végett: a profi MMA-ban általában nyolchetes edzőtábor előzi meg a meccseket), és a kreatív stáb már össze is vágta a kettejük korábbi szájkaratéjára alapozó promóciós videót:

  A koronavírusnak köszönhető állandó kavarások miatt Masvidal valószínűleg számolt azzal, hogy szükség lehet rá, és nem a chipseszacskó mellől állt fel aláírni a szerződését, de a bukmékerek és a szakértők egyértelműen a gyémántkemény, kellemetlen, őrlő stílusú Usmant tartják esélyesnek.

 • Michiganben kérte a Kent kerületi könyvtár arra az olvasókat, hogy ne mikrózzák a könyveiket, írja a CNN.

  104436923 3062227103823490 4639726759152214053 o
  Fotó: Kent District Library - Plainfield Township Branch / Facebook

  Meglepő kérésüket azután jelezték a nyilvánosság felé, hogy pár hete visszakaptak egy könyvtári könyvet, amiben a lopásgátló láthatóan megsült. 

  Fogalmam sincs, miért csinálja valaki ezt

  - mondta Elizabeth Guarino-Kozlowic, a könyvtár regionális vezetője. A könyvtári dolgozók úgy sejtik, valószínűleg a koronavírus elleni védekezés, a könyvek "fertőtlenítése" lehetett a cél, de leszögezik, hogy vannak erre vonatkozóan a könyvtáraknak útmutatói, szóval 

  baromi nagy hülyeség megmikrózni a könyvtári könyveket.

 • Az Országos Mentőszolgálat rakott fel videót Töreki Tamásról, aki amellett, hogy mentőtiszt Nagyatádon, 

  szabadidejében párjával együtt még vidrákat is mentenek.

  Töreki 21 éve dolgozik mentősként Nagyatádon és 7 éve lakik a parkban, ahol a vidrák mellett rétisasokat, fekete gólyákat és hódokat is találni. A mentős kedvence egyébként Bendegúz, a hatéves vidra. Bendegúzról azt kell tudni, hogy van egy párja, a 22 éves Luca. Szereti a halat és kétnapos volt, amikor megtalálták (valószínűleg egy macska rabolta el a szüleitől), illetve hogy ő az egyetlen állandó lakó, mert a fogságban nevelkedése miatt őt már - rá nézve - veszélyes lenne visszaengedni a természetbe. 

  Ahogy Töreki mondja, Bendegúz kivételesen szelíd állat a természetben élő vidrákhoz képest, akikről azt kell tudni, hogy egy rendes vidra

  Olyan, mint a medve: szép, szép, de nem nyúlunk hozzá.

 • Böngésztem a neten, vajon van valami érdekes a világhálón, és akkor szembejött a méltán híres Magnum Photos tweetje:

  Innen tudtam meg, hogy ma van a csókolózás világnapja.

  Aztán kicsit utána néztem, hogy ez a jeles esemény már a 2000-es évek eleje óta létezik, és hát honnan máshonnan, mint az Egyesült Királyságból indult.

  A csók: az ajkak összeérintése valamivel. Az ezzel foglalkozó tudomány a filematológia. Tanult viselkedés, ami az emlősállatoknál is előfordul. Az eszkimóknál és a maoriknál az orrokat dörzsölik össze. 

  Ön hogyan ünnepli a mai csók világnapot?

  • 308
   Megcsókolom a párom
  • 289
   Kit érdekelnek ezek a hülye világnapok?
  • 145
   Csók hiányom egy desszert elmajszolásában élem ki
  • 126
   Utálom az embereket, bármi mást megcsókolok ma
  • 98
   Kedvenc plüssömet fogom magamhoz ölelni, és telibe sírom a párnám