Lukrécia
13 °C
31 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Arról már írtunk május végén, hogy a japán vidámparkok szigorú biztonsági előírások mellett nyitottak meg újra, és például még maszkban is tilos volt kiabálni vagy sikítozni hullámvasutazás közben, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzésveszélyt. A BBC szerint viszont a Tokióhoz közeli Fuji-Q Highland most még tovább ment, és egy challenge elindításával is próbálja arra ösztönözni a látogatókat, hogy csak „magukban sikítsanak”.

  Képernyőfotó 2020-07-09 - 9.59.28 1.png

  A #KeepASeriousFace kihívás lényege, hogy mindenki próbálja a legkomolyabb arccal végigülni a hullámvasutazást, amiről aztán kép is készül. Az egész július 17-ig tart, aztán a legjoban teljesítők között ingyenes napi belépőket osztanak ki.

  Miután többen is azzal érveltek, hogy valójában lehetetlen teljesen sikítás nélkül, csukott szájjal végigülni egy menetet egy technikásabb hullámvasúton, a vidámpark két vezetője forgatott egy szürreális videót, amin rezzenéstelen arccal, egy-egy maszkigazítással megoldják a feladatot. Így:

 • Gary Larson, a The Far Side című, sajátos humorú sorozat rajzolója 1995 óta új anyaggal jelentkezett a honlapján. Larson 1995-ben megkönnyebbült, amikor letette a tollát, de azt a bizonyos tollat minden egyes évben elővette, amikor karácsonyi képeslapokat írt a családnak, és minden egyes évben elege lett abból, hogy az a toll beszáradt. Úgyhogy elkezdett tableten rajzolni, aminek most három új kép lett az eredménye, amiket a honlapján lehet megnézni. 

  (New York Times)

 • Michael Marz minneapolisi viharvadász pár méterre megközelített egy tornádót, szúrta ki az Időkép. A tornádó ugyan jóval kisebb, mint azt az elsőre várnánk, úgy is mondhatnánk, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja tubája, mint a szele, azért így is elég jól néz ki:

  Egy ilyen cuki kis tornádó otthonra, a kertbe

  • 305
   kéne
  • 259
   nem kéne
 • Elég rosszul áll a vírussal Szerbia, a járványügyi intézkedések miatt Belgrádban a tüntetők a rendőrökkel is összecsaptak, a belügyminiszter erőszakos hatalomátvételi kísérletről beszélt. Az elnök egyelőre inkább vissza is vonta az újonnan bevezetett fővárosi korlátozásokat, szóval, ingatag a helyzet, de egy aprósággal mégis vigasztalódhat Szerbia, az M1 Híradójának köszönhetően.

  Az országtérképen ugyanis Szerbia részeként volt feltüntetve Koszovó. Az 1999-es szerb katonai beavatkozás után nemzetközi ellenőrzés alá került, függetlenségét 2009-ben kikiáltó, egykori országrész önállóságát Szerbia valóban nem ismeri el, de Magyarország és az EU legtöbb tagja igen, kivéve Ciprust, Görögországot, Romániát, Spanyolországot és Szlovákiát.

  M1
  M1