Nóra, Lili
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A szupercella Székesfehérváron.
  A szupercella Székesfehérváron.
  Fotó: Szemics / Időkép

  Ahogy arról írtunk, ma őrült időjárásra számíthatunk, a hőséget hirtelen zivatarok, széllökések követik országszerte. Székesfehérváron megjelent már egy szupercella, ami a Balaton keleti medencéjénél kialakult zivatarokból fejlődött, hogy aztán szélviharral és jégesővel érjen Székesfehérvárra: 

  A szupercella azonban nem nyugodott ezután sem, továbbment a Velencei-tóra is. A megérkezés itt látható:

  (időkép

 • Bejárta az internetet Sarosh Lodhi természetfotós képe, aki Kenyában lőtte az alábbi képet két (?) zebráról: 

  A Twittert bebarangoló zebrák képe pedig korunk talán egyik legfontosabb problémáját hozta el. Mégpedig azt az égető kérdést, amire nem tudni a jó és a rossz választ, ami után nem derül ki, hogy melyik agyféltekénket használjuk vagy milyenek vagyunk az ágyban, ha a bal vagy a jobb zebrát látjuk. Nem derül ki semmi, csak azt érezzük, hogy ismét csúfot űzött belőlünk a valóság. De mi lehet a valóság igazsága?

  Melyik zebra néz a kamerába?

  • 1081
   Mindenképp a baloldali.
  • 558
   Egyértelműen a jobb.
  • 244
   Kamu kép, zebra fake news, jelentve
 • A Mátyás-templom gondnoksága adott ki képregényt "Múltébresztők" címmel a Budavári Nagyboldogasszony-templom (avagy Mátyás-templom) történetéről. A képregény célja főként az osztálykiránduló, templomba látogató 10-14 éves fiatalok megszólítása. A történet is ehhez kapcsolódik, ugyanis aszerint 

  Berci egy unalmasnak ígérkező osztálykirándulás során leszakad társaitól, és kódfejtéssel életre kelt két szobrot, Tabulát és Rasát, a múltidézőket. 

  A két alak egy időlift segítségével visszaröpíti a kisfiút IV. Béla idejébe, hogy az 1200-as évekbeli építéstől követhesse a templom és Magyarország történetét, és közben szelfit készíthessen Károly Róbert vagy épp Ferenc József és Sissi koronázásával a háttérben.

  107764803 3195264090562447 5247791397612576254 o
  Fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

  Berci így elkalandozik szelfizgetve a török időkre is, koronázásokra, esküvőkre, na meg kiderül az is, miért Mátyás-templom a Mátyás-templom. 

  (MTI, képek: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye)

 • A koronavírus-járvány alatt több futballcsapat is igyekezett tenni az üresen kongó lelátók ellen, volt, ahol a szurkolókat ábrázoló fotókkal tömték meg a stadiont, máshol hatalmas molinókat húztak a székekre a zárt kapus meccseken. 

  ff.png
  Fotó: cnn

  Ezt fejlesztette tovább egy szinttel egy japán baseballcsapat, melynek napokban megrendezett meccsén táncoló robotok parádéztak a lelátón, miközben a csapat indulója szólt. A robotok azért nem veszik át véglegesen a drukkerek helyét, mert július 10-től ötezres nézőszám előtt rendezhetnek már baseball- és futballmeccseket az országban, igaz, kiabálni, ordibálni nem nagyon szabad.