Izabella, Dalma
13 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Pénteken letartóztatták az Animal Rebellion állat- és klímavédelmi mozgalom két aktivistáját, miután belemásztak a londoni Trafalgar tér szőkőkútjába, és piros festéket öntöttek a vízbe.

  Az akcióról saját Twitter-oldalukra is posztoltak, és állításuk szerint a pénteki tüntetéssel arra szertnék rávenni a brit kormányt, hogy tegyen komolyabb lépéseket a zoonózisok, vagyis az állatról emberre terjedő betegségek megfékezése érdekében. Ők a megoldást természetesen az állattenyésztés visszaszorításában, és a növényalapú étrendre való átállásban látják.

  Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) és a Nemzetközi Állatállomány Kutatóintézet (ILRI) nemrég tett közzé egy jelentést, amely szerint egyre több, eredetileg állatoknál terjedő kórokozó betegítheti meg az embereket a jövőben, hasonlóan a mostani világjárványt okozó koronavírushoz.

 • Jordánia fővárosában, Ammánban van egy rendelő, ahova betérve az ember azt hihetné, hogy a dzsungelben, de legalábbis egy virágkereskedésben jár.

  Nizar Al-Halabi 35 éve gyűjti a növényeket, és azután kapott rá erre a hobbira, miután a nagynénje egy szobanövényt vett neki ajándékba amikor megnyitotta háziorvosi rendelőjét.

  A doktornak, aki hetente állítólag két órát tölt öntözéssel, a kaktuszok a kedvencei, de - ahogyan az a mellékekelt videón látszik - impozáns gyűjteménye nemcsak pozsgásokból áll.

 • Szombat délelőtt a miniszterelnök Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetői miniszter társaságában nézte meg a Vasas FC - Csákvár másodosztályú labdarúgó edzőmeccset. A hazai csapat 3:1-re nyert a 30 fokban rendezett találkozón, a klub honlapjának beszámolója szerint Orbán gratulált az új stadionhoz. 

  109026019 117248940051856 4556233003588284509 n
 • A verőcei rendőrökhöz május 19-én érkezett egy bejelentés, miszerint egy férfi és egy nő megpróbált betörni egy hétvégi ház pincéjébe, és nem ez volt az első eset, hogy ilyen hívást kaptak. A gyanú szerint egy közel másfél éve a környéken élő 31 éves férfi és 43 éves élettársa állnak a sorozatos lopások mögött. A párost sikerült is elkapni, és miután szembesítették őket a lakóhelyükön tartott kutatás alkalmával talált és lefoglalt tárgyakkal, nem volt értelme tovább tagadniuk, írja a Police.hu.

  De mit sikerül felhalmozniuk? A vallomásuk szerint loptak kenyérpirítót, fali vízmelegítőt, ülőgarnitúrát, díszpárnákat, napernyőt, ládában kaktuszt, amit aztán otthon gondosan átültettek. Ha kellett a zuhanykabint késsel körbevágták, a mosdószekrényt, csaptelepet leszerelték, és még a függönykarnist is letépték a falról, ha megtetszett nekik, de a vesszőből font nyuszitól, a plüssvarjútól kezdve, a szélcsengőn át a kerti törpéig, törzsi maszkokon keresztül szinte mindenfélét eltulajdonítottak.

  Kattintson a fotóra a többi képért!
  Kattintson a fotóra a többi képért!
  Fotó: Police.hu

  Persze egy baj van azzal, ha mások holmijaival pakolod tele a kerted, a korábbi tulajdonosok esetleg felismerhetik, hogy azok a tárgyak korábban az övék voltak. Persze mivel a lopott tárgyak között sok olyan dolog volt, amit bárhol meg lehet vásárolni, az emberek nem mertek feljelentést tenni, később pedig az egyszerű drótkerítés helyett már átláthatatlan, vastag náddal befedett fal vette körül a kertet.

  A pár ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.