Ibolya
17 °C
34 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Meggyógyítottak, majd visszaengedtek a tengerbe két bajba jutott tengeri teknőst Floridában - írja az MTI.

  A hüllőket az amerikai parti őrség mentette ki a floridai Keys-szigetcsoport körüli vizekből. Egyiküket, az Emma nevű 68 kilogrammos nőstényt júniusban Islamorada város partjainál találták, a vízfelszínen lebegett. A közeli Marathonban lévő teknőskórházba szállították, ahol a felesleges levegőt eltávolították a testüregeiből, folyadékokat és vitaminokat kapott.

  Másikukra, a Bubblesnak keresztelt százkilós nőstényre elhagyott halászhálóba gabalyodva találták csónakázó turisták Long Key közelében. A teknőskórház szakembereinek a parti őrség segített kimenteni a kötelek közül. Egyik hátsó uszonya helyrehozhatatlan sérüléseket szenvedett, amputálni kellett. Tüdőgyulladását és más betegségeit is meg kellett gyógyítani.

  Michael Lees, a parti őrség tagja a mentést és a csütörtöki vízbe bocsátást "ritka alkalomnak" nevezte.

  Felemelő érzés látni a teknősmentés eredményét, ritkán látjuk, hogy az állatok, melyeket megmentettünk, visszakerülnek a vízbe

  - magyarázta.

  A teknőskórház 1986 óta foglalkozik tengeri teknősök mentésével, gyógyításával és visszajuttatásukkal a tengerbe.

 • Avagy a polipok néha partot érnek. És meglepő módon (vagy bénaságból) a szárazföldön nem automatikusan a víz felé veszik az irányt.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  Video by @ghost3dee ‘ ‘ ‘ #octopus #animals #beach #reels #video #instagram

  Pınar Gültepe (@discoverglobe) által megosztott bejegyzés,

 • Tisztázzuk máris, az elején: ezt nem én kérdezem, pláne nem állítom! Egyiket sem. Az internet léte óta ismert jelenség, hogy egy-egy archív tartalmat néhány év elteltével ismét felkap a nagyközönség – ez történt most azzal a térképpel, ami még 2016-ban készült, méghozzá rém egyszerű módszertannal: ha beírod a Google-ba azt, hogy „Why is” és egy adott ország neve, akkor mi lesz az első helyen felbukkanó (tehát leggyakrabban keresett) jelző.

  whyis

  Mint látható, 2016-ban a világot, pontosabban annak angolul google-zó részét az érdekelte legjobban, hogy Magyarország miért olyan rasszista. Ez a helyzet azóta változott, hogy jó irányba-e vagy rosszba, azt nem tudom, de én most egy inkognitó ablakban megnyitott kereséssel a Why is Hungary poor találatot kaptam (majd jött a „so small” és hogy legyen valami örömünk is, a „so good at sports”).

  hungary

  Érdekes, hogy Európa legtöbb országa iránt az érdeklődés nem változott érdemben az elmúlt négy év alatt. Véletlenszerű kattingatásaim szerint Németországnak még mindig a gazdagsága, a briteknek az uniós kilépése, az ukránoknak a szegénysége, a fehéroroszoknak a fehéroroszsága, a cseheknek az ateizmusa, a norvégoknak a gazdagsága, a bolgároknak a szegénysége érdekli az embereket, ahogyan az is, hogy Románia miért ROU (gondolom, az általánosan elterjedt nemzetközi rövidítésre gondolnak).

  Persze voltak, amik változtak: az oroszoknál már az érdekes a szíriai bombázás helyett, hogy miért olyan nagy az ország, a franciáknál az, hogy miért ötödik köztársaság, a szlovákoknál az, hogy miért olyan gazdagok (igaz, a harmadik leggyakoribb pedig az, hogy miért olyan szegények). És a legszomorúbb változás: az olaszoknál már nem az a kérdés, hogy Olaszország miért kék – hanem az, hogy why hit so hard with coronavirus, vagyis hogy miért ütötte meg olyan keményen az országot a koronavírus.

 • Az orosz ügyészség vizsgálatot indított a Zabajkalszkij Nemzeti Parkban készült videó alapján, amin az látható, hogy egy tóban úszó barnamedvét fejbelőnek.

  A videót - a lövés pillanatának kivételével - publikálta a Siberian Times:

   Az ügyész szerint a videót nézve teljesen nyilvánvaló, hogy üldözték a medvét, majd szándékosan megölték. 

  Valószínűleg ez egy tervezett akció volt. 

  Most arra törekszenek az ügyészek, hogy azonosítsák a hajón tartózkodó "turistákat", beleértve aki a lövést leadta és a videót készítő személyt is.

  Az állat lelövésére nem volt engedélyük, és valószínű a Csivirkujszkij-öbölben történt az eset.

  information items 7868
  Fotó: Siberian Times / youtube