Kevesebbet böfögő tehenekből készít szendvicseket a Burger King
A Burger King néhány éttermében (Miamiban, New Yorkban, Austinban, Portlandben és Los Angelesben) bevezetett egy újfajta szendvicset, aminek Reduced Methane Emissions Beef Whopper (csökkentett metánkibocsátású marha Whopper) a neve, és az a lényege, hogy olyan marhákból készül a benne lévő húspogácsa, amelyek kevesebb metánt eresztenek ki magukból, vagyis kevesebbet finganak böfögnek, mint az átlagos marhák.
Az állatok étrendjét a levágásuk előtti utolsó négy hónapban napi 100 gramm citromfűvel egészítik ki, ez pedig a napi metánkieresztésüket nagyjából 33 százalékkal csökkenti.
Az állattartásból származik az üvegházhatású gázok nagyjából 3-4 százaléka, a Burger King azt reméli, ha kicsivel is, de az új szendvicsnek köszönhetően tudják majd csökkenteni ezt a mennyiséget.
A szendvicset ezzel a pusztító dallal mutatták be.
Frissítés: A poszt előző verziójában tévesen azt írtuk, hogy a tehenek finganak, ezzel szemben a valóság az, hogy böfögnek.
(Time)