Emőd
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A bácsbokodi önkormányzat egyik tisztségviselője március 10-én feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki a település külterületén nagyobb mennyiségű háztartási hulladékot helyezett el illegálisan, írja a Police.hu. A közmunkások a falu közelében, egy vízfolyás melletti erdősávban főként műanyag kannákat, ládákat, locsolótömlőt találtak, de a szemetelő építési törmeléket is hátrahagyott.

  A nyomozók az eldobott dolgokból beazonosították a szemétkupac tulajdonosát, aki elmondta, hogy a portáján volt egy melléképület, és ennek a lebontásával megbízott egy helybélit, aki azt is vállalta, hogy az elbontott anyagot elszállítja.

  1 3965
  Fotó: police.hu

  A fuvaros azonban – ahogy kihallgatása során elismerte – az építési törmeléket és a szemetet felpakolta egy lovaskocsira, majd rakományát leborította a község határában lévő füves területre. A férfit a nyomozók hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével gyanúsítják. Ügye nemsokára a bíróságra kerül.

 • Vasárnap este véget ért a 8. PET Kupa a Tiszán. A koronavírus-járvány miatt nagyjából fele annyian vettek részt a tiszai szemétszedésen, mint a korábbi években, mégis közel annyi szemetet szedtek, mint a korábbi PET Kupákon. Innen is hatalmas pacsi minden résztvevőnek!

 • A kanadai Hell's Basement nevű sörfőzde és egy wellingtoni bőrművesnek is sikerült Huruhuru-nak hívnia magát, ami így tudatlanul teljesen oké, csak éppen maori nyelven azt jelenti, hogy szőr, toll, illetve szlengben azt is, hogy fanszőrzet. Hamua Nikora, egy Új-Zélandon élő maori hívta fel a neten a boltok figyelmét erre, illetve arra is, hogy fanszőrözni egy dolog, de hogy csak úgy lenyúlják maguknak a maori kulturális örökség egy részét, anélkül, hogy bármi közük lenne hozzá, az már nincs rendben. A wellingtoni bolt tulajdonosainak sajnos nincsen pénzük átnevezni az üzletüket, de a kanadai Hell's Basement abszolút nyitott volt arra, hogy a sörüknek valami más neve legyen.

  (CNN)

 • Étkezésnél is használható szájmaszkot fejlesztett ki egy japán étteremlánc.

  Az origami segítségével létrehozott eszközt, amely egy hagyományos szájmaszk és egy papírszalvéta ötvözete, pénteken mutatta be egy tokiói sajtótájékoztatón és egy YouTube-videóban a Saizeriya étteremlánc, amely olasz fogások japánosított változatait kínálja vendéglőiben.

  A videón látható, amint a maszk kettényílik a szájnál, lehetővé téve az étel- és italfogyasztást, miközben a papírszalvéta egyfajta papírzsebkendőként továbbra is eltakarja az arc alsó részét.

  Törékeny megoldásnak tűnhet, de a papírszalvéta megakadályozhatja a cseppképződést - mondta Horino Isszei, a Japánon kívül Kínában, Hongkongban, Tajvanon, Ausztráliában és Szingapúrban is vendéglőket üzemeltető cég elnöke.

  A cégtulajdonos felszólította a többi étteremláncot is a szerinte könnyen elkészíthető és olcsó "érkezési" szájmaszk bevezetésére, "hogy az emberek e járványos időkben is élvezhessék az éttermi vendéglátás örömeit".

  Screenshot 2020-08-08 【公式】サイゼリヤから 食事用マスク使用のお願い.png

  (MTI)