Zsuzsanna, Tiborc
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Cobyról annyit kell tudni, hogy több Instagram-követője, és több pénze van, mint önnek meg nekem együtt. Előbbiből 1,8 millió, utóbbiból kb. 5 millió, persze dollárban. Ha még mindig kíváncsi rá, a Buzzfeed videójából kiderül, hogyan letta jószán gazdagabb és népszerűbb, mint én, aki most írok róla, és ön, aki ezt olvassa.

 • Kínában nem ritka, hogy egy háztulajdonos elutasítja az ingatlanfejlesztő ajánlatát, és nem adja el neki a házát, de olyan rendkívül ritkán fordul elő, hogy mindez egy autópálya építésénél fordul elő, és rendesen körbeépítik a megmaradt házat.

  Pont ez történt Guangdong tartományban, a kétszer kétsávos autópálya híd közepén ugyanis ottmaradt Liang asszony házikója. A szerény, egyszintes, 40 négyzetméteres ház tulajdonosa azt mondta az újságíróknak, hogy a kormány nem biztosított neki csereingatlant megfelelő helyen, ugyanis egy hullaház mellett ajánlottak fel neki egy házat, oda viszont nem akart költözni.

  Az autópályahídnál 47 háztulajdonosból és hét cégből egyedül ő nem fogadta el a fejlesztő ajánlatát. A hírt megosztó South China Post egyébként arról ír, hogy egyes hírek szerint a nő nem egy, hanem négy cserelakást kért, ezt viszont a hatóságok nem adták meg neki.

  Forrás: Oddity Central
  Forrás: Oddity Central

  (Oddity Central)

 • Csaknem 10 évi fogság után visszakerült a tengerbe két beluga, Little Grey és Little White - jelentette be hétfőn a bálnák és delfinek vadonba való visszatelepítésével foglalkozó alapítvány, a Sea Life Trust.

  A bejelentés mellé egy videót is megosztottak Facebook-oldalukon:

  A két fehér delfin már 2019-ben Izlandra került a Távol-Keletről, de csak pénteken helyezték ki őket egy nyíltvízi gondozómedencébe a Klettsvik-öbölben az Izland déli partvidéke mentén elterülő Westman-szigetek egyikén, Heimaey-en. Egyelőre a medencében akklimatizálódnak, később megnyitják előttük az egész öblöt, amely a világ első, belugák számára kialakított menedékhelye.

  A narválfélék családjába tartozó delfinek egy orosz távol-keleti bálnakutató központban éltek 2011-ig, amikor egy kínai akvárium vásárolta meg őket. A sanghaji delfinárium azonban 2012-ben a Merlin Entertainment szabadidőpark-lánchoz került, amely már régóta elutasítja, hogy bálnákat fogságban tartsanak az emberek szórakoztatására.

  A belugákat tavaly júniusban hosszú légi úton Sanghajból Izlandra, egy szárazföldi kutatóállomásra szállították, ahol megkezdődött visszaszoktatásuk természetes életkörülményeikhez.

  (via MTI)