Jeromos
9 °C
17 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Sikeresen tesztelték a világ első, mentők számára kifejlesztett rakétaruháját Nagy-Britanniában. A rakétaruhával az életmentők nehezen megközelíthető balesetek helyszínére juthatnak el gyorsan. De a koronavírus elleni védekezésben is kiváló.

  A rakétaruhát Richard Browing, a technológiát kifejlesztő Gravity Industries alapítója próbálta ki. Kilencven másodperc alatt felrepült a völgy aljából a tetejére, ahol a szimulált baleset történt, míg gyalogosan 25 percig tartott az út a mentőknek. A különleges rakétaruha maximális sebessége 51 kilométer óránként, a legnagyobb magasság pedig, amelyet elérhet, 3658 méter.

   A videóra vett kísérleten látható, hogy Browning sisakban, védőszemüvegben, piros repülősruhában, a hátára és karjaira erősített fúvókákkal száll fel a földről és repül a sziklás felszín felett.

  Ez a technológia lehetővé teszi, hogy sokkal gyorsabban elérjék a pácienseket, mint korábban. Sok esetben ez javíthat a páciens esélyein, könnyíthet a szenvedésén, életeket menthet.

  A GNAAS évente több mint 1500 esetben végez légimentést. Működését adományokból biztosítja.

 • Benedek Elek, a nagy mesemondó születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a Magyar Népmese Napját.

  A mesehallgatás és meseolvasás személyiségformáló hatással rendelkezik. A fejlődéslélektannal foglalkozó szakértők szerint a mesék a kisgyermekek értelmi és érzelmi fejlődése szempontjából is kiemelkedő jelentőséggel bírnak, hiszen hozzájárulnak a képi szimbolikus világ kialakulásához és további fejlődéséhez.

  Pedagógusok tapasztalatai szerint azok a gyerekek, akiknek mesélnek otthon, élénkebb fantáziával és jobb rajzkészséggel rendelkeznek. Emellett a mesék segítenek korán megkülönböztetni a jót a rossztól, az igazságost az igazságtalantól, a helyest a helytelentől. 

  Újabban vizsgálják a mesék szerepét a lelki egészség kérdéskörében is, és a drogprevenció területén is igyekeznek felhasználni a megszerzett ismereteket.

  2020-09-30 20 28 33-Index - Mindeközben - Ma van a Magyar Népmes
  Fotó: Petőfi Irodalmi Múzeum / youtube
 • – ezt mondta az állatvédelemért felelős főpolgármesteri megbízott. Szabó Rebeka kiemelte, akármit is nyilatkoznak fideszes önkormányzati képviselők, és bármi is jelenik meg kormánypárti híroldalakon, a fentebbi kijelentés nem változik. Hozzátette, hogy hétfőn közvetlenül is meghallgatják a budapesti állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek véleményét.

 • Habár nagyjából egy hete futott végig a pletyka az online sajtón, hogy Tom Hardy játszhatja legközelebb sokak kedvenc 007-es ügynökét, most Henry Cavill közölte, hogy ő sem adta fel a reményt. 

  „Nagyon-nagyon izgalmas lenne. Ha Barbara Broccoli és Mike G. Wilson (producerek) szívesen dolgoznának velem, azonnal lecsapnék a lehetőségre" – fogalmazott a markáns arcélű színész.

  Valószínűleg egyébként senkit sem kell emlékeztetni, de azért álljék itt: a színész az elmúlt években valószínűleg az összes nő szívét elrabolta a hümmögő Ríviai Geralt szerepében, de ő formálta meg az utóbbi időben a DC szuperhős Supermant, és egyébként a nyomozózseni Sherlock Holmes szerepében is feltűnt az Enola Holmes című Netflix filmben.