Jeromos
9 °C
17 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • – ezt mondta az állatvédelemért felelős főpolgármesteri megbízott. Szabó Rebeka kiemelte, akármit is nyilatkoznak fideszes önkormányzati képviselők, és bármi is jelenik meg kormánypárti híroldalakon, a fentebbi kijelentés nem változik. Hozzátette, hogy hétfőn közvetlenül is meghallgatják a budapesti állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek véleményét.

 • Habár nagyjából egy hete futott végig a pletyka az online sajtón, hogy Tom Hardy játszhatja legközelebb sokak kedvenc 007-es ügynökét, most Henry Cavill közölte, hogy ő sem adta fel a reményt. 

  „Nagyon-nagyon izgalmas lenne. Ha Barbara Broccoli és Mike G. Wilson (producerek) szívesen dolgoznának velem, azonnal lecsapnék a lehetőségre" – fogalmazott a markáns arcélű színész.

  Valószínűleg egyébként senkit sem kell emlékeztetni, de azért álljék itt: a színész az elmúlt években valószínűleg az összes nő szívét elrabolta a hümmögő Ríviai Geralt szerepében, de ő formálta meg az utóbbi időben a DC szuperhős Supermant, és egyébként a nyomozózseni Sherlock Holmes szerepében is feltűnt az Enola Holmes című Netflix filmben.

 • Nem mindennapi jubileumot ünnepelhet a világ egyik legnépszerűbb animációs sorozata, Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki (The Flinstones), amit William Hanna és Joseph Barbera alkotott meg 60 évvel ezelőtt. 1960. szeptember 30-án kezdték el az Egyesült Államokban az ABC televízióban sugározni a sorozatot, ami már ekkor történelmet írt, hiszen ezt megelőzően főműsoridőben sosem adtak rajzfilmeket. A széria a gyerekek és a felnőttek között is népszerű volt, mert nagyon jó aránnyal egyszerre volt társadalmi szatíra és bájos gyermekmese is.

  Harminc éven át tartó sikerét csak a magyar rendező, producer Csupó Gábor által létrehozott A Simpson család tudta felülmúlni, amit 1989-ben kezdtek el sugározni. Ennek megfelelően 2013-ban a TV Guide a Frédi és Bénit minden idők második legjobb televíziós rajzfilmsorozatának minősítette a már említett A Simpson család után.

  Hazánkban a zseniális magyar szinkron, illetve a magyar szöveget író Romhányi József tovább emelte Flinstonék sikerét, színvonalát és olyan hazai színészóriások kölcsönözték hangjukat a kőkorszaki családtagoknak, mint Psota Irén, Váradi Hédi, Csákányi László és Márkus László.  

 • A Grapoila olajsajtoló mind a hat nevezett terméke csillagot kapott a világ elsőrangú, legnagyobb elismeréssel járó londoni székhelyű gasztronómiai világversenyén, a Great Taste Awards-on. Fontos tudni, hogy ezen a megmérettetésen vakon kóstolnak a bírák, akiknek fogalmuk sincs egy-egy termék bírálatakor, hogy az melyik cégé, melyik országból való. A magyar cég az idei kiírás egyik legnagyobb nyertese. 

  Grapoila1
  Fotó: Grapoila

  A versenyre 106 országból 12 777 terméket neveztek idén. Az 1994-ben alapított, a gasztronómia Oscar-díjaként számon tartott Great Taste Awards független szakértőkből álló szakmai zsűrije három hónapon át kóstolta a különféle termékeket. Az eseményt azért kedvelik a fogyasztók és a élelmiszer készítők is oly sokan, mert GTA-an a kisebb manufaktúrák is fel tudják venni a versenyt a multikkal. A legjobbakat egy, kettő vagy három csillaggal jutalmazzák. 

  Grapoila2
  Fotó: Grapoila

  A Grapoila olajsajtoló hat nevezett terméke mind csillagot érdemelt ki. Egy olajuk egy csillagot kapott, három olajukat két csillaggal tüntették ki, két maglisztjüket pedig szintén két csillaggal jutalmazta a zsűri.

  A cég története igazi filmbe illő siker, hiszen tevékenységük alapötlete egy egyetemi feladatból származik. 2009-ben Pinczés Marianna 18 évesen a Budapesti Gazdasági Egyetem első éves hallgatójaként csapatmunkában alkotott komplett stratégiát az akkor nagyon felkapottnak számító szőlőmagolaj készítésére, forgalmazására, majd egy évvel később bele is vágott az üzletbe, melynek termékeit már a Great Taste Awards-on is elismerik.