Jusztina
12 °C
16 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Miassz városában, a Cseljabinszki területe egy 90 éves helyi lakost fogott el a rendőrség. 13 gramm heroin eladásával gyanúsítják – adta hírül a Novaja Gazeta.

  Az idős asszonynál jelentős mennyiségű heroin volt, és a nyomozás végéig ház őrizetben marad, mivel életkora miatt nem lehet a fogdában tartani. A nyomozók azt sem zárják ki, hogy valakik tudtán kívül felhasználták kábítószer terjesztésére.

  A 90 éves asszony nem tett beismerő vallomást. Ha bűnösnek találják, akár 20 évet is kaphat.

 • ...mert mindegyikhez máshogy viszonyulnak! Valamelyiket annyira szeretik, hogy odalépnek hozzá, vagy odahajtják fejüket, más fajokat pedig csak türelmesen fogyasztanak. Vannak olyan füvek azonban, amelyeket csak valami finomabbal együtt hajlandóak „bekanyarítani”, vagy csak aprókat harapnak belőle, vagy éppen csak a virágát szeretik. Emellett sok olyan növényfaj is van, amelyeket csak megszagolnak vagy egyszerűen kikerülik, míg egyeseket annyira nem szeretnek, hogy kirázzák őket a szájukból, ha az véletlenül odakerül.

  A tanulmány szerint – amelynek szerzői Molnár Zsolt ökológus és kollégái, valamint Máté János és Sáfián László pásztorok voltak – a marhának tízféle viszonya volt a legelő 117 vizsgált növényfajához, láthatóan felismerte az egyes fajokat. A több évig tartó vizsgálatban a kutatók csaknem 33 ezer esetben dokumentálták a marha „fűharapását”.

  A kutatás eredményeit egyébként nemrég publikálták az Ökológiai Kutatóközpont munkatársai és a vizsgálatban közreműködő pásztorok a Journal of Applied Ecology című szaklapban. A cikk újszerű módon kapcsolja össze a pásztorok tudását az ökológiai, a mezőgazdasági és a természetvédelmi kutatásokkal – írja az MTI.

 • Kuba néhai forradalmi vezetője sok emlékezetes dolgot tett, ezek közül talán a 60 évvel ezelőtti ENSZ-ben tartott beszéde vált legendássá, amikor 269 percen át mondta a magáét, lényegében ennyi ideig az Egyesült Államokat bírálta.

  Ezt azóta sem sikerült senkinek túlszárnyalni az ENSZ-ben. El Commandante nem gondolta úgy, hogy sok beszédnek sok az alja, hiszen saját rekordját is túlszárnyalta, amikor 1986-ban Havannában, a Kubai Kommunista Párt III. kongresszusán elmondta leghosszabb beszédét, amely 7 óra és 10 perc volt.

  Nevéhez több egyéni csúcs is köthető, például 600-nál is több merényletet élt túl, egészen pontosan 634-et, amelyek többsége a CIA nevéhez fűződik. Emellett egyike a leghosszabb időt országot vezető személyeknek, 1959-től egészen 2006-ig állt Kuba élén.