Eufrozina, Kende
14 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mentőcsónakon utazó menekültek felé közelít a török parti őrség egyik hajója az Égei-tengeren.

  Törökország azzal vádolja Görögországot, hogy nagy számban fordít vissza oda igyekvő bevándorlókat a tengeren a török partok felé a menedékkérelem benyújtásának lehetősége nélkül, ami Ankara szerint a nemzetközi jog megsértése.

  A török parti őrség szerint a görög hatóságok csak ebben a hónapban 300 illegális bevándorlót fordítottak vissza Törökországba. Athénban tagadják az állítást, és azzal vádolják a törököket, hogy fegyverként használják a menekülteket.

 • ... mert a csúcsforgalomban akadályozták a Dan Ryan autópálya forgalmát.

  200921192110-horse-on-highway-arrest-exlarge-169
  Fotó: WLS

  A helyi celebritásként ismert Raszta Cowboy (Dreadhead Cowboy) által okozott forgalomlassítás egy figyelemfelkeltő akció volt, amelynek célja a „Kids Lives Matter” mozgalom támogatása volt.

 • Elvesztett bankkártyáról tett közzé fotót a közösségi hálón egy jó szándékú megtaláló, ám az azon szereplő adatokkal visszaélt egy nő, aki ellen csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

  Az ügyészség tájékoztatása szerint a vádlott, egy 25 éves nő az interneten megosztott bankkártyák fotóin található adatok felhasználásával 2018 júniusától egészen 2019 májusáig webáruházakból vásárolt. A vádlott főként ruházati cikkeket vett, de mások bankszámlájának terhére alkalmanként a maga és családja telefonkártyáit is feltöltötte.

  Cselekményeivel összesen 11 sértettnek okozott különböző, 20 ezertől 650 ezer forintig terjedő összegű kárt. A Veszprémi Járási Ügyészség 11 rendbeli, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat. 

 • Történelmi kínai edényt talált garázsában egy brit férfi, aki egy aukción 390 ezer fontot (155 millió forintot) kapott érte.

  A kis porcelánkannára akkor bukkant, amikor a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások idején úgy döntött, kitakarítja a garázsát. Az edényt először egy használtáru üzletnek akarta eladni, de az végül egy észak-angliai árverésen kelt el. 

  Az aukciósház korábban 20-40 ezer fontra becsülte a feltételezhetően a 18. századból származó, boroskancsóként használt edényt, melyből alig tucatnyi példány létezik. Az észak-angliai faluban élő 51 éves tulajdonos meg kívánta őrizni anonimitását. Annyit azonban elárult, hogy nagyapja hozta haza a porcelánkannát a Távol-Keletről, ahol a második világháború idején állomásozott.

  A rokonok halála óta az edény évekig a garázsban lévő egyik dobozban rejtőzött. „De aztán jöttek a kijárási korlátozások, és végre volt időm kiszelektálni a dobozokat" - mondta a férfi.