Eufrozina, Kende
14 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elvesztett bankkártyáról tett közzé fotót a közösségi hálón egy jó szándékú megtaláló, ám az azon szereplő adatokkal visszaélt egy nő, aki ellen csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség.

  Az ügyészség tájékoztatása szerint a vádlott, egy 25 éves nő az interneten megosztott bankkártyák fotóin található adatok felhasználásával 2018 júniusától egészen 2019 májusáig webáruházakból vásárolt. A vádlott főként ruházati cikkeket vett, de mások bankszámlájának terhére alkalmanként a maga és családja telefonkártyáit is feltöltötte.

  Cselekményeivel összesen 11 sértettnek okozott különböző, 20 ezer forinttól 650 ezer forintig terjedő összegű kárt. A Veszprémi Járási Ügyészség 11 rendbeli, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat. 

 • Történelmi kínai edényt talált garázsában egy brit férfi, aki egy aukción 390 ezer fontot (155 millió forintot) kapott érte.

  A kis porcelánkannára akkor bukkant, amikor a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások idején úgy döntött, kitakarítja a garázsát. Az edényt először egy használtáru üzletnek akarta eladni, de az végül egy észak-angliai árverésen kelt el. 

  Az aukciósház korábban 20-40 ezer fontra becsülte a feltételezhetően a 18. századból származó, boroskancsóként használt edényt, melyből alig tucatnyi példány létezik. Az észak-angliai faluban élő 51 éves tulajdonos meg kívánta őrizni anonimitását. Annyit azonban elárult, hogy nagyapja hozta haza a porcelánkannát a Távol-Keletről, ahol a második világháború idején állomásozott.

  A rokonok halála óta az edény évekig a garázsban lévő egyik dobozban rejtőzött. „De aztán jöttek a kijárási korlátozások, és végre volt időm kiszelektálni a dobozokat" - mondta a férfi.

 • Jelentős érzelmeket váltott ki egy hathónapos csecsemőről szóló videó, amely nemrég került ki az egyik közösségi média oldalra. A számára kialakított eszközzel, apukája közvetlen közelségében, mentőmellényben vízisíelő baba képei szinte mindenkiből kiváltottak valamilyen reakciót.

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  I went water skiing for my 6 month birthday. Apparently that’s a big deal… #worldrecord

  Rich Casey Humpherys (@richcaseyhumpherys) által megosztott bejegyzés,

  Volt aki felelőtlennek nevezte a szülőket, volt aki a gyerek egészségéért aggódott, de legalább annyian támogatásukról biztosították a videón mosolyogva álldogáló csecsemő szüleit.

  Nehéz eldönteni kinek van igaza, mindenesetre a látvány határozottan nem mindennapi. 

 • Amerikai kutatók meglepő eredményre jutottak: a karantén csendje alatt a madarak finomítottak az előadásmódjukon, alacsonyabb frekvencián, „szexibb” hangon énekeltek, hogy párt találjanak, és hogy területüket megvédjék.    

  Amikor a karantén alatt csökkent a zajszint, daluk valóban szexibbnek hangzott a populáció többi madara számára. Ez jól példázza, milyen gyorsan kigyógyul a természet az ember okozta zajszennyezés ártalmaiból

  – fejtette ki tanulmányában Elizabeth Derryberry, a Tennesseei Egyetem ökológiai és evolúciós biológiai tanszékének kutatója. 

  Tény, hogy a karantén idején jelentősen csökkent az emberi jelenlét az amerikai nagyvárosok utcáin.  San Franciscó-i  Golden Gate híd forgalma például az 1950-es szintre esett vissza, a közösségi hálón sokan arról számoltak be, hogy prérifarkasokat láttak sétálni a világhírű hídon.