Máté, Mirella
8 °C
27 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jamie Oliver már második vállalkozását indítja Magyarországon. Ahogy azt az új hálózat honlapján is írja, az egész egy egyszerű gondolattal indult: minőségi street food ételeket kínálni. 

  Így indul útjára az olasz éttermét, pizzériáját tökéletesen kiegészítő gyorsétterem mától, a Jamie Oliver's Diner

  Egy olyan diner kínálatot szerettem volna mindig megalkotni, ahol az étlap ízletes, klasszikus amerikai ételekkel van tele, messze az amerkai ételekkel szemben kialakult sztereotípiáktól. Az étlapon szaftos, csábító ételeket és egészséges salátákat is találsz - mindent garantáltan a legjobb alapanyagokból

  – írta a mesterszakács, akinek a gasztronómiai iránti elkötelezettségéről itt írtunk. 

 • Nehéz megítélni, miért érte meg a pávakakasnak, hogy ilyen pompázatos színekkel és mozgást akadályozó tollakkal hívja fel magára a ragadozók figyelmét.

  A tojónak azonban láthatóan bejött ez a kockázatvállaló gén, hiszen az evolúció a nagy farktollú pávakakasokat részesítette előnyben.

 • Helen és Luther – ők a jávai orrszarvúak parányi családjának legújabb jövevényei. A súlyosan veszélyeztetett faj két nemrég született példányát egy indonéziai nemzeti parkban sikerült lencsevégre kapni.

  Az Ujung Kulon Nemzeti Park Jáva szigetének legnyugatibb csücskében fekszik, a jávai orrszarvú utolsó megmaradt természetes élőhelye - írja a távirati iroda. Ez az emlősök több mint ötezer hektáron elterülő, esőerdőkben és patakokban gazdag menedéke. 

  A jávai orrszarvú populációja évek óta csökken az  orvvadászat és a természetes élőhely zsugorodása miatt.

  borjak születésével a faj példányainak a száma 74-re emelkedett. 

 • Valaki az órákért van oda, más a táskákért, ez a róka pedig a cipőkért. A Pénzcentrum szerezte meg az alábbi felvételt, amelyen jól látható, hogy a ravaszdi négylábú valószínűleg már jó kis rutint szerzett a cipőlopásban. Az információk szerint egyébként a cipő előkerült, a szomszédos lakóparkban találták meg. 

  Ha rókát, vagy gyanúsan viselkedő vadállatot lát, a helyileg illetékes állategészségügyi hatóságot kell értesíteni, vagy a NÉBIH zöld számán, a 06 80/263-244 érdemes jelezni.