Máté, Mirella
8 °C
27 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nehéz megítélni, miért érte meg a pávakakasnak, hogy ilyen pompázatos színekkel és mozgást akadályozó tollakkal hívja fel magára a ragadozók figyelmét.

  A tojónak azonban láthatóan bejött ez a kockázatvállaló gén, hiszen az evolúció a nagy farktollú pávakakasokat részesítette előnyben.

 • Helen és Luther – ők a jávai orrszarvúak parányi családjának legújabb jövevényei. A súlyosan veszélyeztetett faj két nemrég született példányát egy indonéziai nemzeti parkban sikerült lencsevégre kapni.

  Az Ujung Kulon Nemzeti Park Jáva szigetének legnyugatibb csücskében fekszik, a jávai orrszarvú utolsó megmaradt természetes élőhelye - írja a távirati iroda. Ez az emlősök több mint ötezer hektáron elterülő, esőerdőkben és patakokban gazdag menedéke. 

  A jávai orrszarvú populációja évek óta csökken az  orvvadászat és a természetes élőhely zsugorodása miatt.

  borjak születésével a faj példányainak a száma 74-re emelkedett. 

 • Valaki az órákért van oda, más a táskákért, ez a róka pedig a cipőkért. A Pénzcentrum szerezte meg az alábbi felvételt, amelyen jól látható, hogy a ravaszdi négylábú valószínűleg már jó kis rutint szerzett a cipőlopásban. Az információk szerint egyébként a cipő előkerült, a szomszédos lakóparkban találták meg. 

  Ha rókát, vagy gyanúsan viselkedő vadállatot lát, a helyileg illetékes állategészségügyi hatóságot kell értesíteni, vagy a NÉBIH zöld számán, a 06 80/263-244 érdemes jelezni.

 • Az idős hölgy a kólán és a társasjátékon kívül még a csokoládénak köszönheti az egészségét - írja a The Guardian.

  Tanaka Kane 1903-ban született, öt japán császár uralkodása alatt élt eddig, és ma döntött rekordot. Elődje, Tadzsima  Nabi 117 éves és 260 napos volt, amikor elhunyt. 

  Nem Tanaka Kane ő az egyetlen, aki 100 év feletti kort ér meg. A statisztikák szerint  Japánban   több mint 80 ezer száz év feletti személy él, és a népesség nagyjából egyharmada 60 év feletti.