Botond, Mózes
10 °C
20 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 187150380 302024091428944 4421785867396411670 n
  Fotó: instagram / khaby00

  Már 11 millióan követik Instagramon a srácot, akinek olyan egyszerűek a videói, hogy szó szerint nehéz rájuk szavakat találni. A közösségi oldalakon igencsak elterjedtek mostanában azok a videók, amelyek egy bonyolultnak látszó helyzetre ígérnek orvosságot, de végül csupa értelmetlenség a vége. Ezekre kezdett reakciókat készíteni Khaby Lame, és egyik napról a másikra hihetetlen népszerűségre tett szert.

  A recept mindössze annyi, hogy megmutatja, hogyan lehet a legegyszerűbben megoldani egy helyzetet. Plusz védjegye a lesajnáló fejcsóválás, amivel nyugtázza az előző, értelmetlenül megoldott szituációt.

  Khaby a napokban azt is megmutatta, hogy már többen követik az Instagramon, mint a Facebook atyját, Mark Zuckerberget. Ez akkor 8,7 millió követőt jelentett, a poszt írásakor azonban már 11 millióra növekedett ez a szám. Nincs is tehát népszerűbb a puszta egyszerűségnél!

 • Mindenkit megfertőzött a Jerusalema táncos kihívás, az elmúlt évben sorra jelentek meg olyan videók a neten, amelyek különféle területen dolgozók közös produkcióját tárták a világ elé.

  scrnli 2021- 05- 16- 14-18-53.png

  A Magyar Állami Operaház sem akart kimaradni a sorból, ők is szerettek volna részt venni az üzenet továbbításában, miszerint a tánc a legkilátástalanabb helyzetben is örömöt okoz. 

  Kinyitottuk magunkat a tánc örömére

  – olvasható a videó mellett, ami az Opera Facebook-oldalán debütált. A bejegyzésben azt írják, az intézmény dolgozói közül nagyon sokan csatlakoztak az akcióhoz, mellyel az együttlét örömét, magát az életörömöt kívánják megmutatni, amelyben reményeik szerint hamarosan mindenkinek ismét része lehet, és ami szerintük zenével és tánccal abszolút kifejezhető. Hozzátették: bíznak benne, hogy az újranyitás időszakában, egyben a társadalmi felelősségvállalás jegyében ezzel a kis videóval is köszönetet mondhatnak mindazoknak, akik a számukra is kihívásokkal és nehézségekkel teli időszakban mindent megtettek azért, hogy újra visszakaphassuk korábbi életünket.

  A közös ügy szó szerint megmozgatta az intézményt, az örömtáncból a Magyar Nemzeti Balett művészei és munkatársai mellett magánénekesek, a Magyar Állami Operaház Zenekarának és Énekkarának tagjai, a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei és az adminisztrációban dolgozó kollégák is kivették a részüket.

  A produkciót itt tudja megtekinteni.

  És itt:

 • GettyImages-1202662592
  Fotó: Steve Jennings / Getty Images Hungary

  Oprah Winfrey egyike azoknak az amerikaiaknak, akiknek a munkássága és személyisége gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlen. Viszont a műsorvezető most egy podcastben arról vallott, hogy bizony volt olyan helyzet, amit még ő is megbánt. Sajnos egyszer sikerült egy olyan kérdést feltennie, ami nem jött ki túl jól. 

  Éppen Sally Fieldet interjúvolta, aki akkoriban Burt Reynolds párja volt. Minden jól ment egészen addig, míg a producerek nyomására fel nem tett egy olyan kérdést, amit nagyon nem kellett volna. Méghozzá azt, hogy: 

  Burt Reynolds vajon parókában alszik-e? 

  Fields nem reagált valami jól a váratlan helyzetre.

  Szóval megkérdeztem, és utána hidegen bánt velem. Bezárkózott teljesen, nem is tudtam újra megnyitni. (…) Úgy voltam vele, hogy „azta, Sally élő adásban vált teljesen rideggé. Megérdemeltem. Megérdemeltem. Megérdemeltem. Mert ez egy nagyon nem helyénvaló kérdés.” 

  Hát, ezek szerint még ő is hibázhat. 

  (via: Buzzfeed)

 • giphy (1).gif
  Fotó: giphy.com

  A meetingek nem feltétlenül számítanak a legkellemesebb időtöltésnek, sok esetben pedig még feleslegesek is. Egy Maine állambeli rendőrfőnöknek viszont a munkájába került egy megbeszélés elkerülése. 

  Joshua Potvin még 2020 februárjában talált ki egy hamis jelentést, hogy ne kelljen megjelennie egy nyilvános ülésen. Az esetet vizsgáló bizottság most úgy döntött, visszavonja az engedélyét az eset miatt. 

  A határozat szerint többszörös csalás történt. Azzal kezdődött, hogy Potvin üzenetet küldött az egyik tisztjének, és megkérte, hogy hívja ki őt a megbeszélésről. Ezután egy parkolóba hajtott, majd a járőrkocsiban lévő számítógépet használta arra, hogy a rendszerben hamis bejegyzést készítsen, amely szerint egy gyanús személyről szóló bejelentés alapján hajtott oda. A bejegyzésbe még az egyik alkalmazottjának rendszámát is beírta.

  Potvin elfogadta a büntetést, legalábbis nem fellebbezett. Valószínűleg belátta, hogy így már végképp nem kell felesleges ülésekre járnia. 

  (via: HuffPost)