Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Harminc év alatt törlesztendő, 575 millió eurós hitelből építi a Real Madrid az új Santiago Bernabéu Stadiont. A koronavírus-járvány talán még kapóra is jött, mert amúgy sem lehetnének szurkolók a nézőtéren, így a mérkőzéseket elviszik az Alfredo Di Stéfano stadionba, ahol rendes körülmények között a fiókcsapat, a Castilla játssza a mérkőzéseit. 

  A klub most látványos videóval tájékoztatja rajongóit a munkálatok állásáról. 

 • Idős asszony toporog a felvágottas pult előtt. Száját, orrát maszk takarja. Szalámik és mortadellák, disznósajtok és roládok pihennek az üvegfal mögött, szépen, sorban, szeletelve. Az eladón maszk. A bolt méhkas, mintha mindenkinek most jutna eszébe, hogy elfelejtett valamit.

  – H... d... ......it k...k, lel..m! – mondja az asszony, de hangját elnyomja a zaj.

  – Mit szeretne? – szól ki a pultos.

  –  ...z ..k. ..r...it, .s..t.sat – pontosít az asszony, de érzi, látja, tudja, ehhez az ő hangja gyönge, és éppen lehúzná a maszkját, amikor a pultos megszakítja a mozdulatot.

  – Ne vegye le, drága, mert akkor itt mindenkit megbüntetnek!

  Az asszony keze megáll a fülénél. A szeme mosolyog. A maszk a helyén marad. Int a pultosnak, semmi gond, megoldja. Elsétál az előre csomagolt áruk pultjához, levesz két lap párizsit. Nézi, forgatja, beteszi kosarába, és beáll a kasszára várók sorába.

 • Szokatlan gyászszertartás volt a londoni Southwark katedrálisban: nemrég elhunyt a templom szeretett macskája, Doorkins Magnificat, akinek tiszteletére a katedrális dékánja, Andrew Nunn celebrált gyászmisét – írja a CNN.

  Doorkins 2008 karácsonya és az újév közt költözött be a katedrálisba, és azóta a helyi közösség imádott házi kedvence volt. A macskának a katedrális honlapján saját aloldala is volt, valamint a hívek egy Twitter-felhasználót is regisztráltak neki. Egy alkalommal a BBC is beszámolót készített a népszerű kisállatról. 

  Doorkins II. Erzsébet királynő 2012-es a katedrálisban tett látogatásakor is jelen volt.  Az anekdota szerint

  a látogatás során a macska morcos ábrázattal megnézte magának a királynőt, majd visszaaludt. 

  Doorkins gyászszertartását a YouTube-on is közvetítették: 

 • Csaknem 61 kilogramm robbanóanyagot használtak fel egy németországi viadukt felrobbantásához. Az Eisern völgyhíd Dortmund felé vezető fele mintegy 340 méter hosszú, 50 méter magas és több mint 12 ezer tonna tömegű – írta meg a Siegener Zeitung.