Eufrozina, Kende
14 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 •  

 • Az eset az amerikai Ohio állam egyik bíróságán történt – írta a Fox News. Amikor a drogügyei miatt előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított hathónapos börtönbüntetésről szóló ítéletét kihirdették, megvárta, amíg a bíró elhagyja a pulpitust, majd cselekedett. Az őröket félrelökve kiszaladt a teremből, és lerohant a lépcsőn. A videón jól látszik, ahogy a jelentős hátránnyal érkező seriffhelyettesek egyike megpróbálja a lépcső korlátján átugorva utolérni a menekülőt, de elhibázza. Négy törött bordája bánta az akciót.

  A korábbi gyanúsított, mostanra szökésben lévő elítélt bűnöző a hírek szerint leborotválta kékre festett haját.

  Screenshot 2020-09-25 at 13.22.33.png
 • Akciófilmbe illő menekülésről tanúskodik a világhálót bejárt felvétel, melyen egy fiatal férfi menekül egy lakótelepi háztól egy rohamrendőr elől. A férfi beugrik egy, a pirosnál álló taxiba, amely rögtön beletapos a gázba, elhajt az előtte lévő kocsisor mellett, áthajt a piroson, és elszágult, az utast üldözők pedig hoppon maradnak.

  Az eset érdekessége, hogy a felvétel éjszaka készült. Helyi beszámolók szerint a rendőrség különleges egysége, az OMON arra a stratégiára váltott, hogy éjszaka, az emberek otthonánál vesz embereket őrizetbe. Értesülések szerint napközben megfigyelik és azonosítják a tiltakozásokon részt vevőket, este pedig elmennek értük. Mások szerint azért járják este a lakótelepeket, és hurcolják el indoklás nélkül az embereket, hogy éreztessék: senki sincs biztonságban a hatalom előtt.

 • A 25 éves fekete bőrű ügyvédnőt, Alexandra Wilsont egy nap háromszor nézték vádlottnak az essexi bíróságon – adta hírül a BBC.

  Először a biztonsági őr kezdte keresni a nevét a vádlottak listáján.

  Másodszor, miután találkozott a védencével, belépett a tárgyalóterembe, hogy megvitassa az ügyet az ügyésszel. A tárgyalóteremben ülő egyik jogász rászólt, hogy menjen ki és várjon a sorára.

  Ezek után az írnok is ráordított, és várjon, amíg hívják. Alexandra Wilson ekkor már majdnem sírva fakadt.

  114533775 dwbwyr wsaaw2eg
  Fotó: Alexandra Wilson

  „Mindenkit tisztelettel kell kezelni. Az sem normális, ha egy vádlottra ordítanak rá, hogy menjen ki” – mondta később a BBC-nek. Elmondta azt is, hogy gyakran előfordul, hogy vádlottnak nézik.

  Őfelsége bírósága bocsánatot kért az elfogadhatatlan viselkedésért.