Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A természetes élőhelyük pusztulása komoly stresszfaktort jelent a koalák számára, és ez hosszú távon a kihalásukhoz is vezethet – írja a Daily Mail.

  A koalákat a pusztulás veszélye amiatt fenyegeti, hogy az utóbbi években a bozóttüzek, illetve az ember terjeszkedése által veszélybe kerültek a természetes élőhelyeik. Az ausztrál tudósok által jegyzett kutatás szerint a természetes élőhely megszűnése stresszt generál, és ez 

  növeli a koalák szervezetében a glükokortikoidok termelését.

  Ennek hatására viszont gyengül a koalák immunrendszere és könnyebben áldozatul esnek a fertőzéseknek.

  A szakértők a negatív tendencia megfordítása érdekében a bozóttüzek terjedésének korlátozását, illetve a kormányzati környezetpolitika módosítását, a koalák számára kedvezőbbé tételét javasolták. Amennyiben ezeket sikerül végrehajtani, akkor csökkenhet a koalák veszélyeztetettsége a környezeti hatásokkal és fertőzésekkel szemben, és ismét növekedésnek indulhat a számuk – írják.

 • Kitűnő rendezőnk előtt tiszteleg az alábbi frappáns mém:

 • Egy floridai férfi éppen a kórházba igyekezett vajúdó feleségével, amikor a nő közölte: előbb szeretné leadni a szavazatát, és csak utána hozná világra a gyereküket.

  A kocsiból azonban nem tudott kiszállni, így a férj ment be egyedül. Csakhogy hiába volt nála a feleség vezetői engedélye, az ő nevében nem voksolhatott.

  Végül Karen Briceno González, az Orange megyei választási felügyelet egyik munkatársa ment ki a járműhöz, miután a férj tájékoztatta a helyzetről. Az asszony így az autóban voksolhatott, kapott egy „szavaztam” matricát, és már indultak is tovább a kórházba – írja a clickorlando.com.