Friderika
7 °C
25 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Kreml a háztetőn darvadozó varjak elriasztására 42 milliót rubelt szavazott meg. Ez az összeg 170 millió forintnak felel meg.

  A dokumentumban csak az állami épületek szerepelnek, arról nincs információ, milyen módon kell elriasztani a melankolikus külsejű szárnyasokat.

  Az orosz nyelvű BBC szerint ennek lehet, hogy az az oka, hogy az elnöki dolgozószoba ablaka a rakpartra nyílik.

  Az egyik név nélküli forrás azt is elárulta, hogy szerinte légvédelmi okok állhatnak a háttérben, ugyanis bent, a Kreml elzárt területén van egy helikopter-leszállóhely. Korábban speciális zajkeltő berendezést, valamint héjákat és sólymokat használtak a madarak elriasztására.

  Mint kiderült, a Kremlnek speciális ornitológiai tanácsadói is vannak.

 • Egy 410,3 kilogramm súlyú tök nyerte meg Japánban a szigetország legnagyobb töke címéért folyó versengést. A hatalmas zöldségfélét a csendes-óceáni szigetország nyugati részén, Ehime prefektúrában gazdálkodó Uconomija Hirojosi termesztette, aki már másodszor nyerte meg a versengést. A 68 éves férfi szerint a tök növekedését Mozart zenéje serkentette – adta hírül az MTI.

  photo l

  Uvonomija 2018-ban egy még nagyobb, 412,6 kilogramm súlyú tökkel nyerte meg a versenyt. Azt a győztest a hagyományos japán zene, az enka dalai növesztették.  A versenyen, amelyen 51 gazda vett részt, a második helyen egy Csiba tartománybeli gazda végzett egy 385 kilogramm súlyú tökkel, a harmadik pedig egy 334 kilós tök lett Mie tartományból.

  A 34. alkalommal megrendezett megmérettetésen a koronavírus-világjárvány miatt engedélyezték a résztvevőknek, hogy a személyes részvétel helyett az interneten küldjék el terméseredményeiket.

 • Hőemelkedése volt, ezért csináltatott tesztet. Pozitív lett, így nem lehet ott a Sztárban sztár adásában – mesélte mosolyogva a Tv2 oldalára kitett videóban.

 • jarvany

  Forrás: Pesti cetli Facebook csoport