Malvin
11 °C
17 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Drón szállított vesét egy szervátültetésre váró betegnek az amerikai Nevada államban. A tesztrepülés bebizonyította, hogy ez a módszer biztonságos és sok szempontból gazdaságosabb is, mint más alternatívák.

  Az önvezető repülő eszközökkel foglalkozó MissionGO és a Nevada Donor Network vállalat közös projektjének sikeréről a GlobeNewsvire számolt be.

  Ez a megoldás egy gyorsabb, egyszerűbb segítséget jelenthet a szervtranszplantációra váróknak, amellett, hogy az ökológiai lábnyoma is jelentősebb kisebb, mint a hagyományos közúti szállítás esetén.

  A Las Vegas-i „kiszállítás” egyben egy világrekordot is felállított, ez volt a leghosszabb önvezető repülő eszköz által véghez vitt szervszállítás a repülés történetében.

 • Felavatták szerdán az athéni Akropolisz új világítási rendszerét.

  Az Onasszisz Alapítvány által finanszírozott új rendszer jobban kiemeli a fellegvár épületeinek formáit, azok domborműveit, a sziklákat és a falakat.

  Immár a 21. század fényei ölelik körbe az Akropoliszt, olyan ünnep ez, amely átszeli a határokat és a nyelvi korlátokat. Az itt született értékek a világ minden táján megadják a helyes választ arra, hogy miként kell megszervezni egy társadalmat

  - mondta az átadáson Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök. 


  Az Akropolisz legjelentősebb épületei, köztük a Parthenón az időszámításunk előtti V. században készültek el. Ez a görög klasszikus kor egyik leghíresebb építménye. Az ókori Görögország és az athéni demokrácia örök jelképének tartott Parthenón súlyos károkat szenvedett, amikor 1687-ben az ostromló velenceiek gránátja felrobbantott az akkoriban lőporraktárként hasznosított épületet.

 • Az átadásról a miniszterelnök saját Facebook-oldalán közölt képeket.

 • – Conan, mi a legjobb az életben?
  – Conan: Eltiporni, leigázni az ellenségeidet, és hallani asszonyaik siránkozását.

                                                                                         Conan, a barbár (1982)

  Conan a barbár visszatér, a Netflix egy epikus akciósorozatot szentel az 1982-ben Arnold Schwarzenegger által megformált karakternek – értesült a Deadline.

  A Netflix és a Conan Properties International között létrejött megállapodás értelmében a streamingszolgáltató kizárólagos jogot szerzett a Robert E. Howard Conan könyveinek feldolgozására, előszereplős és animációs filmek készítésére. Arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy mikor láthatjuk a népszerű fantasyhőst újra pusztítani.