Lehet, hogy a kenyérfa-gyümölcs lesz a következő szuperétel?
Az évszázadok óta használt kenyérfa-gyümölcs kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, hogy a jövő meghatározó tápláléka legyen. Nagyon alacsony glikémiás indexű, azaz a széndhidráttartalma lassan szívódik fel, ezen felül gluténmentes, ami a gluténérzékenyeknek jelenthet előnyt, a fehérjéi pedig könnyebben emészthetőek, mint a búzafehérje – írja a phys.org kanadai kutatók beszámolója alapján
Az ötlet mellett szól – fűzte hozzá Susan Murch, a University of British Columbia Okanagan kutatója –, hogy a trópusi és a csendes-óceáni térség országaiban bőségesen termő kenyérfa-gyümölcs már régóta számos kultúra étrendjének alapvető eleme. Érett állapotban fogyasztható vagy szárítható, lisztté őrölhető, és sokféle étkezéshez felhasználható.