Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Magyarország egyik legnagyobb ételrendelési portálja elkészítette legújabb toplistáját. Ezúttal arra volt kíváncsi a falatozz.hu, hogy mely frissensülteket szeretik a legjobban a magyar emberek. Hiába az X, Y és Z generáció és a hazai gasztroforradalom, továbbra sem tudjuk elengedni a rántott húsokat, derül ki a felmérésből.

  A beérkező rendelések tizenegy százaléka volt frissensült, ennek egy harmada rántott hús (27,2%). A másik örök sláger a rántott sajt (14,6%). A legkedveltebb frissensült a rántott csirkemell lett, amiből négyszer annyit rendeltek, mint a roston sült változatból. 

  Az örök sláger rántott hús
  Az örök sláger rántott hús
  Fotó: Mark König / Unsplash

  Összesítésben az idei év három dobogósa a rántott csirkemell, a Cordon Bleu, és a rántott sajt. Az élbojt szorosan követi a rántott sertésszelet, illetve a milánói sertésborda, valamint a mátrai borzaska. 

 • A Premier League közzétette, hogy a csapatok kiket neveztek a 2020–2021-es idényre. A listából kiderül, hogy néhány játékosnak egészen különleges középső nevet adtak.

  Például az evertonos Gylfi Sigurdsson középső neve Thor, a Chelsea-s Christian Pulisicé Mate (angolul Cimbora), a szintén a londoniaknál futballozó Kurt Zoumáé Happy (Boldog), míg a fulhames Bobby Decordova-Reid középső neve Armani.

 • Sokan gondolhatták azt, hogy a Disney+ már nem igazán fog újat húzni a legsikeresebb animációs filmjeinek feldolgozásával, ám a mamut cég erre most alaposan rácáfolt, ugyanis a 80-as, 90-es évek animációs sikersorozatát, a Csipet csapatot készíti el. A hírről a thedisinsider.com számolt be elsőként. 

  Screenshot 2020-10-21 at 18.36.00.png

  Gyerekek tömegei várták vasárnap délutánonként, hogy hétről hétre megnézhessék Chip, Dale, illetve Kvarg Lipót, valamint Sziporka és persze Zümzüm kalandjait. Ezek a karakterek néhány év múlva visszatérnek a mozikba, ám élőszereplős filmben. 

 • Egy kreatív megoldással igyekeznek a világ egyik legnagyobb népességű országában a koronavírus járvány miatt kialakult kaotikus helyzetet kezelni, és speciális mentőmotorokat kezdtek el használni.

  Erre azért van szükség, mert óriási a hiány a betegszállító eszközökből is, ám ez a jármű megoldást kínálhat a problémára - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán. Az indiai mentőmotort felszerelték megkülönböztető jelzéssel, elsősegély dobozzal, oxigénpalackkal, hordággyal, sőt még tűzoltó készülékkel is. A gyártó eddig csaknem harminc darabot adott az ázsiai ország mentőseinek. 

  Az Xtreme 200R motorkerékpárból átalakított mentőmotor
  Az Xtreme 200R motorkerékpárból átalakított mentőmotor
  Fotó: Országos Mentőszolgálat