Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A színészek összesen száz fát ültetnek majd tízmillió Fa Alapítvánnyal együtt, az első fácskák egy budapesti óvoda udvarába kerültek. Erről tanúskodik a Katona József Színház videómegosztó csatornáján közzétett felvétel.

  A kampánnyal azt szeretnék elérni, hogy széles társadalmi bázison, hálózati kapcsolatrendszert kiépítve a legrövidebb időn belül az emberek, az akcióhoz csatlakozók ültessenek tízmillió új fát Magyarországon. 

  A klímaváltozással, a környezetszennyezéssel drámai módon változik környezetünk , ezért nekünk, embereknek is változnunk kell

  - írják a kezdeményezők. 

  A kellemes hangulatú faültetésről készült képsorokat megtekinthetik alább: 

 • Ötödik alkalommal jelent meg ma a hajléktalanok lapja, a Fedél Nélkül népszabadságos különszáma. A napilap bezárása, 2016. október 8. óta évente egyszer történik ilyen, a mostani Fedél Nélkül mellékletében a többi között az utolsó főszerkesztő, Murányi András, Hegyi Iván, de a Népszabadság és az Index volt munkatársa, Nyilas Gergely írását is el lehet elolvasni.

  A bezárt szerkesztőség mindenkit kér, hogy ha teheti, vásároljon lapot a hajléktalanoktól.

  Ez talán fontosabb, mint az elmúlt években bármikor, hiszen a koronavírus-járvány a hajlék nélküliek életét fokozottan nehezítette, életesélyeik és -körülményeik még rettenetesebbek lettek.

  – hangzik a megjelenésre kiadott közlemény.

  A különszám eladásából származó minden bevétel a hajléktalanoknál marad. Aki nem az utcán akarja megvásárolni, megkaphatja postán is a Menhely Alapítványnak küldött tetszőleges összegért.

 • Magyarország egyik legnagyobb e-kereskedelmi weboldala közé tette a szeptember első felében bejelentett járványügyi szigorítások óta tapasztalt vásárlói magatartásokat tükröző adatait.

  Hasonlóan a járvány első hullámához az ősz első hónapjában is a szájmaszkokat, gumikesztyűket és más gyógyászati segédeszközöket keresték a legtöbben, ezek forgalma másfélszer annyi volt mint az év elején. A rangsorban másodikok voltak az élelmiszerek és a háztartási vegyiáruk, melyek közül leginkább a tisztító-, és fertőtlenítőszerek forgalma nőtt húsz százalékkal. 

  Az azonban érdekesség, hogy a bútorok és lakberendezési tárgyak forgalma csupán a kijárási korlátozások első hetében esett vissza, és szinte azonnal visszaállt a járvány előtti számokra, szeptember óta pedig a járvány előtti heteknél is nagyobb forgalmat generál. 

  A weboldal tájékoztatása szerint ahogy minden hónapban, úgy októberben is a gyűjtemények (például: bélyeg vagy képregény) és antik tárgyak tették ki a forgalmuk mintegy harmadát. Emellett szeptemberben és októberben is jól fogytak a szerszámok, kerti eszközök, amelyek az első hullám egyik slágertermékének számítottak a sporteszközök mellett. 

  De az őszi iskolakezdések miatt újból emelkedett a kereslet a számítástechnika eszközök iránt is.

 • Körülbelül negyven tehén szökött meg egy ausztrál farmról a napokban. Az állatok többsége hamar meglett, azonban az egyiket pár száz méterre, a szomszéd trambulinjába gabalyodva találták meg. A szerencsétlenül járt állatot végül egy traktor segítségével sikerült leemelni a trambulinról.

  2020-10-22 12 44 56-Index - Mindeközben - A szomszéd trambulinjá
  Fotó: 9 News Gippsland / Facebook