Rafael
19 °C
33 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Burning Man nem is egy sima fesztivál, hanem egy ideiglenesen működő kis közösség, ahol mindenki szabadon bulizhat. De ennél persze sokkal több, mondhatni, egy életérzés az egész, amit csak ott és akkor lehet megtapasztalni.

  Még Vajna Tímea is volt a fesztiválon. 2020-ban és 2021-ben viszont elmaradt a rendezvény. Így aki ehhez hasonló kulturális és művészeti szórakozási lehetőséget szeretne magának, az mondjuk elmehet Ukrajnába, ahol egy elég hasonló hangulatú buli lesz. Ez a Wave, ami még annyiban több, hogy itt kite-szörfölni is lehet.

  198873720 155585666614988 8710065096811251962 n
  Fotó: @wave.spot / instagram

  A következő ilyen buli július 16-án lesz.

 • Kansas Cityben találtak rá a 11 éves Simonra, aki közel háromkilós szőrmennyiséggel érkezett a KC Pet Project segítőihez. Egy átlagos felnőtt, si-cu fajtájú kutya körülbelül 7-8 kiló szokott lenni, ehhez adódott még a három kiló, amit Simon látszólag jó régóta magával cipelhetett.

  Dog-is-unrecognizable-after-having-his-fur-shaved-in-the-USA-60c
  Fotó: @kcpetproject / tiktok

  A kóbor kiskutyát több mint két órán át próbálták megszabadítani a már rasztává alakult szőrtől, és egészen más fizimiskája lett, miután végeztek vele. Segítői aggódtak is, hogy a hatalmas szőrréteg alatt sérülések lesznek a bőrén, de szerencsére nem találtak komolyabb sérüléseket, a kozmetikázást pedig végig jól viselte.

  Simon történetére sokan kíváncsiak voltak, hiszen már közel 40 millióan látták a videót TikTokon. A kiskutya jelenleg is állatkórházban van, és remélhetőleg találnak majd neki egy szerető családot.

  (Forrás: Bored Panda)

 • Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete megosztott egy képet, amin az látszik, hogy tűzoltóautó segítségével vizet pumpálnak a tóba. Ha nem lenne a kép alatt megmagyarázva, hogy miért történik ez, akkor az ember jogosan tehetné fel a közmondásos kérdést, hogy mégis

  202188705 2252598474871106 2262861697528829075 n

  tengerbe vizet minek?

  A tűzoltók nem véletlenül „locsolják” a vizet. Épp a halakon segítenek, hogy kicsit jobb legyen a halak számára az oxigénellátás.

 • Az erdőtüzek veszélyeire hívták fel a gyerekek figyelmét a pákozdi arborétumban a tűzoltók – tájékoztatott róla a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook-oldalán. 

  A lánglovagok interaktív foglalkozással igyekeztek ismereteket átadni az erdők szabályairól és a helyes erdei tűzgyújtási praktikákról. 

  A szakemberek a vadaspark tűzrakó helyein be is mutatták a helyes tűzrakás fortélyait, és felhívták a figyelmet a lángok továbbterjedésének veszélyeire.

  A lurkók olyan fontos dolgokról is tanulhattak, hogy hogyan lehet könnyen és biztonságosan eloltani a visszamaradt parazsat egy kis homokkal, földdel, egy palack vízzel vagy akár egy üveg szénsavas üdítővel. Az erdei ismeretek átadása pillecukorsütéssel és a tűzrakó helyen parázsló fa gondos oltásával zárult.