Simon, Szimonetta
7 °C
17 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Október 14-én az amerikai hadsereg 79. tüzérezredének 1. ütegébe frissen felszerelteket érte az a kitüntetés, hogy a szolgáló alakulatok közül először vehették át a régi-új zöld egyenruhát.

  Az Army Green Service Uniform (AGSU) szabásában modern, de stílusa megidézi a II. világháborús „Greens” uniformist, amellyel a színe is gyakorlatilag megegyezik – írta meg a military.com.

  greens prototype.png
  Fotó: US Army hivatalos honlapja
 • George Clooney a rendezője és a főszereplője a The Midnight Sky című sci-fi filmnek, amely a Föld rejtélyes katasztrófája után játszódik.

   A film premierjét december 23-ra tűzte ki a Netflix.

 • Egy új kutatás szerint a vámpír denevérek adott esetben sokkal fegyelmezettebben betartják a kötelező másfél méteres távolságtartást, mint az emberek – írja az UPI.com.

  Ugyanis amikor betegek lesznek, a vérszopó denevérek igyekeznek elszeparálódni a kolóniától, pont azért, hogy a vírus kevésbé terjedjen át társaikra – derült ki a Behavioral Ecology nevű szaklapban publikált tanulmányból.

  A tudósok korábban már fogságban tartott denevéreknél megfigyeltek hasonló social distancing viselkedést, azonban az új vizsgálatok a sajátos járványgörbe laposítási technikát most először azonosították egy vad denevérkolóniánál.

 • A hírek szerint szándékosan gyújtott New York-i tűzben többen megsérültek. Szerencsére az elsőről kiugrott vörös cica megúszta sérülések nélkül, bár a videó szerint nem sokon múlott.

  A macskát szemlátomást szándéka ellenére kórházba vitték, ahol füst belégzése miatt kezelték rövid ideig.