Sára, Márió
-4 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ma kora délután Szikora Róbert indulatos Facebook posztban szólalt fel a gyűlölködés ellen. Igaz, a poszt úgy indul, hogy

  Azt az időszakot éljük, amikor mindent átváltoztatnak. Amikor 97 nemi identitás is létezhet, amikor az abszurditást hirdetők, az anarhisták, az elmebetegek szellemi terrorban tarthatjak a normalitást.

  Ezt követően egy olyan példát hoz fel, ami még 16-17 éves korában esett meg vele:

  Emlékszem, 16-17 éves lehettem, amikor a Bosnyák téren 5 (ember???) rugdosott 1 srácot. Döbbenten állt a tömeg, de senki nem mert közbeszólni. Néhányan magukban zsörtölődtek, hogy azért ez nem járja…

  Innen tér rá a lényegre, hogy:

  Senki se hallgassa el azt, ami belül nyomja, mert csak a mocskos szájú komcsi náciktól, rasszistáktól harsog a net világa…

  A poszt végén kiderül, hogy ez az egész mintha valami kommentelési iránymutató akarna lenni, mert azt írja:

  Vissza a mi FB oldalunkra... Közösítsétek ki a durva, hazug beszédet, a farkasokat, akik  közétek törnek, hogy kiraboljanak és megtizedeljenek Titeket!

  Végül pedig a búcsú üzenet, a lényeg: 

  A Csikidamm hazaárulóktól el kell határolódni, meg kell tisztulni, és így újjászületve várni a feltámadást, a nyarat.

  Ezzel viszont egy kicsit egyet is tudunk érteni: mi is várjuk már a nyarat.

  A poszt teljes terjedelmében itt olvasható el:

  Kedves Barátaim, követőim, rajongóim! Azt az időszakot éljük, amikor mindent átváltoztatnak. Amikor 97 nemi identitás is...

  Közzétette: Szikora Róbert és az R-GO Hivatalos Oldala – 2021. január 17., vasárnap
 • 1901. január 22-én szűkszavú hír jelent meg a Pesti Napló sportrovatában: „A Magyar Labdarúk Szövetsége ma tartotta alakuló közgyűlését a hazai Football-egyesületek részvételével. Tizennégy fővárosi és egy vidéki egyesület küldötte képviselőit az alakuló gyűlésre, mely az előkészítő bizottság által tervezett alapszabályokat hosszú vita után elfogadván, a szövetséget megalakultnak nyilvánította. A tisztikar így alakult: elnök Jász Géza, a Magyar Tornaegyesületek Országos Szövetségének titkára, alelnökök Fűzesséry Árpád és Gillemot Ferenc, titkár Horváth Ferenc, pénztáros Gabora Károly, ellenőr Boross Ignác. Az alapszabályokat felterjesztik a belügyminisztériumhoz.”

  A cikkben előforduló „ma” január 19-ét jelentette, a helyszín  az Akadémia utca 1. szám alatti István Főherceg Szálló különterme volt. 

  mlsz
  Fotó: Pesti Hírlap, 1901. január / Arcanum adatbázis
 • Sokak kedvenc hete kezdődött tegnap a Való Világban, csak most valamiért nem iskolahétnek, hanem önfejlesztő hétnek nevezték a készítők. A héten a lakók a környezetvédelemről, zenéről és illemről tanulnak, de a legszórakoztatóbb momentumokat így is az érdemi tárgyak közé sorolható angolóra szolgáltatja. 

  Azt mindenki tudja, hogy mi, magyarok nem igazán jeleskedünk idegen nyelvek elsajátításában, ezt ezúttal is sikerült bizonyítani. Szegény Merci, aki sajnos a videóból kimaradt, próbálkozott először a szintfelmérőn, elég elkeserítő eredménnyel. Mentségére legyen szólva, ahogy a riportszobában is mondta, hogy németesként azért ez elég nehéz feladat volt számára. 

  Bálint mentette meg a hazát, nem is nagyon vágtak be róla sok mindent, de a villalakók között akadtak olyanok, akik hozták a mindenkinek ismerős tipikus osztálytársakat: Dani gyakorlatilag csak magyarul válaszolt a feltett kérdésekre, Viviennél a végére csúszott el a kérdés-válasz szinkron teljesen, Virág a tipikus „régen minden jobb volt, többek között az angolom” is kifogással élt, Fru pedig értelmezhetetlenül magyarázta az értelmezhetetlent. A legviccesebb megszólalásokat Fru és Vivien hozta, előbbi azt mondta angolul, hogy munkája során nem a vendégeit, hanem a székeket ülteti le, utóbbi pedig azt, hogy kedvenc villatársa a hálószobája.

  Senkitől nem venném el az élményt, és nem is spoilereznék tovább, íme a videó:

 • Streaming
  Fotó: Shutterstock

  Még előző héten tette közzé az idei filmjeinek előzetesét és kulisszák mögött forgatott, több mint 2 perces videóját a Netflix. A videóban rengeteg hollywoodi színészt láthatunk, feltűnik például Ryan Reynolds, Gal Gadot, Dwayne „The Rock” Johnson, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Chris Hemsworth, Jason Momoa, Amy Adams, Zendaya, és még sorolhatnánk a nagyobb neveket.

  És most, pár nappal később, az HBO MAX is közzétette saját, 30 másodperces, 2021-es filmekkel teli trailerét, ami talán eseménydúsabbá és figyelemfelkeltőbbé sikeredett, hiszen a mozis trailerekre jellemző vágás figyelhető meg benne. Láthatjuk a trailerben, ahogy King Kong és Godzilla egymásnak esik, vagy ahogy LeBron James néz fel baljós tekintettel a Space Jam 2-ben. Megtalálhatók még az előzetesben az idei filmjeik jelenetei mellett az adott filmek logói is, mint például a Suicide Squad, a Matrix, a Conjuring, a Dűne, a Tom & Jerry, a Mortal Kombat, és még sorolhatnánk.

  Ergo leszögezhetjük, hogy idén filmekből nem lesz hiány.

  Itt található a Netflix trailere:

  Itt található az HBO Max trailere: