Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Emlékeznek még Ron Weasley első barátnőjére? A Lavender Brownt alakító színésznőnek, Jessie Cave-nek már két gyermeke is van, a napokban született meg a harmadik.

  Cave Instagramon jelentette be, hogy Abraham „Bam” Benjamin megérkezett a családba. A 33 éves színésznő hosszú posztban írt érzéseiről, és arról, hogy eddig ez volt a legnehezebb, legfájdalmasabb szülése, ami közben a korábbiaktól eltérően úgy érezte, teljesen elveszítette a kontrollt.

  Ő és a baba jelenleg a kórházban lábadoznak, és reméli, hogy minél hamarabb hazatérhetnek az otthonukba, emellett pedig mérhetetlenül hálás a dolgozóknak, hogy olyan sokat segítettek nekik.

 • Elvetette a sulykot egy spanyol újságíró a Barcelona–Ferencváros (5–1) Bajnokok Ligája-csoportmeccs beszámolójánál. Salvador Sostres, a Diario ABC nevű spanyol lap tudósítója – a BBC fordítása szerint – úgy jellemezte az FTC ellen gólt és gólpasszt is jegyző Ansu Fati játékát, hogy

  olyan a pályán, mint amikor egy néger bevándorló meglát egy rendőrt az utcán, és elkezd rohanni.

  Salvador Sostres másnap bocsánatot kért az ABC hasábjain, és úgy fogalmazott: csak dicsérni akarta Ansu Fati zseniális futballját, és rendkívül sajnálja, hogy félreérthetően fogalmazott. 

  AnsuFati
  AnsuFati
  Fotó: Lluis Gene / AFP

  Nos, a fent leírt sorokat viszonylag nehéz másként értelmezni, mint egy rasszista megnyilvánulás...

  Többek között Antoine Griezmann, a Barcelona világbajnoka is a 18 éves támadó védelmére kelt: „Ansu egy kivételes fiú, aki tiszteletet érdemel, mint minden ember, nem pedig rasszizmust és durvaságot.”

 • A koronavírusból nemrég felépült Pataki Atilla a Borsnak beszélt előző életeiről.

  Az énekes részt vett már regressziós hipnózison és táltosrévülésen is, így jutott a magas életkorhoz. Szavai szerint már régóta járja Földünket, és előző életeiben már kétszer is volt gyógyító, nagyúrként pedig huncutul viselkedett. De igazán fontosnak mindig azt az életet tartja, amit éppen élünk.

 • A busz álmosan vánszorog, az üléseken néhány utas feje billen, jobb kanyarban balra-jobbra, bal kanyarban jobbra-balra. Megálló. Idős ember, ősz haj, hajlott hát, felszáll. Tenyerével int a sofőrnek, majd a gyér utazóközönség felé fordul, és mély, öblös hangon így szól:

  – Jó reggelt!

  Ezt mondja, bele a buszba.

  A város néhány polgára – letapadva kékbőr ülésébe – lassan emeli tekintetét. Ennél többre nem futja. Errefelé már nem szokás köszönni. Buszon. Se villamoson. Se vissza.

  Az öreg egy pillanatig tartja még a hatást, élvezi a csöndet, amit kapott, aztán leül, arccal menetiránynak. A busz megindul, álmosan vánszorog. Az üléseken néhány utas feje billen, jobb kanyarban balra-jobbra, bal kanyarban jobbra-balra.