Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az elmúlt pár évben a Microsoft a karácsonyi szezonra mindig egy-egy ronda mintájú pulcsival is készült, melyeket limitált darabszámban meg lehetett rendelni a cég webshopján keresztül, a bevétel egy részét pedig valamilyen nonprofit szervezetnek adták. 2020-ban a pulcsikból befolyó összegből a Girls Who Code kapott, melynek célja, hogy növelje a nők számát az informatikában, illetve ezzel kapcsolatban segítse a készségek és lehetőségek kiaknázását. Idén az AbleGamers Charity kap százezer dollár körüli összeget, amely a videójátékos-tér elérhetőbbé tételét szeretné elérni a fogyatékkal élők számára.

  A redmondi cég ezzel a pulcsival készült a 2021-es karácsonyra.
  A redmondi cég ezzel a pulcsival készült a 2021-es karácsonyra.
  Fotó: Microsoft

  A mindenki számára elérhető videojátékozásban egyébként a Microsoft az Xbox konzolokkal élen jár, az Xbox One-hoz készült Adaptive Controller nevű eszköz például kifejezetten mozgásukban korlátozottak számára lett fejlesztve.

  De vissza a karácsonyi csúnyapulcsihoz: a tavalyi mintáját a Paint rajzolóprogram ihlette, idén pedig a legendás Windows-játék, az Aknakereső. A pulcsin a játéktábla egy karácsonyfát formáz, melyen 1990 aknát kell még megtalálni, amire 2021 perce maradt a játékosnak.

  Azért 1990, mert abban az évben jelent meg az Aknakereső (Microsoft Minesweeper) első verziója a Microsoft Entertainment Pack 1 szórakoztató programcsomag részeként. A Windows rendszer előre telepített programjai között 1992-ben jelent meg a Windows 3.1-gyel a Reversi (Fonákolós) nevű játék helyén. A pulcsi jobb vállán épp ezért a Windows 3.1 ablakos logója látható. A 2021 értelemszerűen az idei évre utal.

  Az idei pulcsi 75 dolláros (24 ezer forintos) áron került fel a webshopba, 5 dollárral drágábban, mint a tavalyi. Az áremelés ellenére idén is elfogyott egy nap alatt az összes. Ha valaki aknát szeretne keresni, csak írja be a Google-be, hogy Minesweeper, és hajrá!