Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elvetette a sulykot egy spanyol újságíró a Barcelona–Ferencváros (5–1) Bajnokok Ligája-csoportmeccs beszámolójánál. Salvador Sostres, a Diario ABC nevű spanyol lap tudósítója – a BBC fordítása szerint – úgy jellemezte az FTC ellen gólt és gólpasszt is jegyző Ansu Fati játékát, hogy

  olyan a pályán, mint amikor egy néger bevándorló meglát egy rendőrt az utcán, és elkezd rohanni.

  Salvador Sostres másnap bocsánatot kért az ABC hasábjain, és úgy fogalmazott: csak dicsérni akarta Ansu Fati zseniális futballját, és rendkívül sajnálja, hogy félreérthetően fogalmazott. 

  AnsuFati
  AnsuFati
  Fotó: Lluis Gene / AFP

  Nos, a fent leírt sorokat viszonylag nehéz másként értelmezni, mint egy rasszista megnyilvánulás...

  Többek között Antoine Griezmann, a Barcelona világbajnoka is a 18 éves támadó védelmére kelt: „Ansu egy kivételes fiú, aki tiszteletet érdemel, mint minden ember, nem pedig rasszizmust és durvaságot.”

 • A koronavírusból nemrég felépült Pataki Atilla a Borsnak beszélt előző életeiről.

  Az énekes részt vett már regressziós hipnózison és táltosrévülésen is, így jutott a magas életkorhoz. Szavai szerint már régóta járja Földünket, és előző életeiben már kétszer is volt gyógyító, nagyúrként pedig huncutul viselkedett. De igazán fontosnak mindig azt az életet tartja, amit éppen élünk.

 • A busz álmosan vánszorog, az üléseken néhány utas feje billen, jobb kanyarban balra-jobbra, bal kanyarban jobbra-balra. Megálló. Idős ember, ősz haj, hajlott hát, felszáll. Tenyerével int a sofőrnek, majd a gyér utazóközönség felé fordul, és mély, öblös hangon így szól:

  – Jó reggelt!

  Ezt mondja, bele a buszba.

  A város néhány polgára – letapadva kékbőr ülésébe – lassan emeli tekintetét. Ennél többre nem futja. Errefelé már nem szokás köszönni. Buszon. Se villamoson. Se vissza.

  Az öreg egy pillanatig tartja még a hatást, élvezi a csöndet, amit kapott, aztán leül, arccal menetiránynak. A busz megindul, álmosan vánszorog. Az üléseken néhány utas feje billen, jobb kanyarban balra-jobbra, bal kanyarban jobbra-balra.

 • Matthew McConaughey életrajzi könyve nemrég jelent meg. A Greenlight című memoárban az ötvenéves színész számos olyan érdekességet osztott meg magáról, amelyekről eddig nem tudhattak a rajongói. A vidám emlékek mellett azonban írt olyan dolgokról is, amik sokkal inkább félelmetesek – szemlézte Perez Hilton.

  Belezsaroltak a szexbe, amikor 15 éves voltam. Az volt az első alkalmam. Biztosra vettem, hogy pokolra jutok, amiért házasság előtt voltam együtt valakivel. Most már csak remélem, hogy nem

  – idézte fel a színész, aki röviden arról is beszámolt, hogy 18 éves korában molesztálta őt egy férfi, miután ájultra ütötte egy lakókocsiban. Mindezek ellenére McConaughey azt írja, nem érzi magát áldozatnak.