Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A kedvező időjárás miatt egyre több laikus dönt, úgy, hogy elmegy gombát gyűjteni az erdőbe. Nem túl jó hír azonban, hogy a Keszthelyi Piacon az ottani gombaszakértőnek a tegnapi napon a lakossági gyűjtőktől 50 kilogramm gombát kellett elkoboznia.

  A Keszthelyi Piac Facebook-bejegyzésben kér mindenkit, hogy ne kockáztasson, és vegyék igénybe a minden szerdán és szombat ingyenesen rendelő helyi gombaszakértő segítségét.

 • Joan Hocquard az otthonában halt meg szombaton az angliai Dorsetben – közölte az unokaöccse a BBC-vel.

  A nagynéném sosem hitt abban, hogy lenne titka a hosszú életnek. Szerette a vajat és a tejszínt, és mindig gúnyolódott a diétázás gondolatán

  – mesélte a férfi.

  Joan Hocquard a fiatal éveit Kenyában töltötte, ahol az apja hivatalnok volt. Később Angliában tanult, majd szakács volt egy genfi hotelben. A második világháború alatt mentőt vezetett Londonban, aztán a déli partra költözött, ahol sokat vitorlázott a férjével, amit mindketten nagyon szerettek.

  Mindig független szellem volt, és jól jellemzi, hogy a 100. születésnapján visszautasította a királynő üdvözlőlapját, mert nem akarta, hogy az emberek tudják, hány éves.

  gkSYcZfJ
 • Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere Facebookon jelentett be vasárnap, hogy a szabálytalanul várakozó autók ellen oszlopok kihelyezésével küzdenek a kerületükben. Mint írja, az a szomorú tapasztalatuk, hogy a büntetésnek nincs elég visszatartó ereje, így kénytelenek a megelőzésre fordítani a nagyobb hangsúlyt.

  122715875 692468244806797 5212440995425839944 o
  Fotó: Örsi Gergely/Facebook

  A polgármester mindenkit kér, hogy tegyen további javaslatokat, hol lenne érdemes még oszlopokat kihelyezni a kerületben.

 • Nem egészen világos, hogy milyen indíttatásból, de a szombat esti FTC–Újpest rangadón a ferencvárosi szurkolók egy része úgy érezte, véleményt kell nyilvánítania a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) körül kitört botrányban. Ezt tanúsítja legalábbis a Fradi.Mob, vagyis a B közép hivatalos Instagram-oldalán megjelent fénykép, amelyen néhányan egy „Fuck off SZFE” feliratú transzparenst feszítenek ki. 

  122423096 219768489492480 2265816940994162869 n
  Fotó: fradi.mob/instagram

  Az SZFE tanárai és diákjai hónapok óta tiltakoznak a Vidnyánszky Attila vezette, az érdemi párbeszéd nélkül rájuk erőltetett alapítványi kuratórium ellen. Pénteken több mint tízezer ember tüntetett Budapesten mellettük.