Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Átadtuk a Huawei új kutatás fejlesztési központját. Átadtuk a nyugat-balkáni beruházási támogatásokat. Voltunk a Rétságon, Romhányban és Balassagyarmaton is

  – számolt be a napjáról a külügyminiszter, aki mielőtt felszállt volna a Dassault Falcon 7X kormányzati/katonai különgépre, hogy Szaúd-Arábiába utazzon, bemutatott egy zöld sast azért, hogy a sas nagyon magasan tudjon szárnyalni, és hogy a Ferencváros sikerrel szereplejen a Barcelona otthonában.

 • Legalábbis a Google képkeresője szerint. Mert ha az ember beírja a keresőmotorba azt, hogy „slav”, a találati lista elején mind orosz utcagyerek-stílusban, Adidasban guggoló emberekről látható képek jelennek meg. Nem vicc, próbálja ki!

  A gopnyik szó eredete a mai napig vitatott. Van, aki szerint a gop a szovjet időkben az utcagyerekekről gondoskodó városi hatóság rövidítéséből vagy a proletariátus városi szállásának elnevezéséből származik , a nyik pedig a képző, mint a csinovnyik szóban. Az is meglehet, hogy a szlengben használt gopaty (csavarogni) szóból ered, de létezik az a verzió is, hogy a  hopp”  orosz megfelelőjére, agopra utal az elnevezés. Ez utóbbi magyarázná a világhírű guggoló stílust. 

 • Paul Fox október 16-án adta át megbízó levelét Áder János köztársasági elnöknek. A brit nagykövetség Facebook-oldalára feltöltött videóban az új misszióvezető magyarul elmondja, hogy nagy futballrajongó, él-hal Tottenham Hotspurért, az 1953-as 6:3-at pedig csak annyival kommentálja: 

  Nem baj.

 • DSC 5958
  Kép: Index

  Futáspróbán vett részt a Gyermekvasút Mk45 2004 pályaszámú mozdonya, Bendegúz, amely éppen arról a Bendegúzról kapta a nevét az Indul a bakterház című filmből. A mozdony új lábakat kapott, egyelőre Szépjuhásznéig közlekedik, majd onnan visszafordul a Széchenyi-hegy végállomás felé.