Katalin
-2 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A volt amerikai elnök könyvéből eddig 1,7 millió példányt adtak el Észak-Amerikában –írja az MTI.

  063 1286188021
  Fotó: Jamie McCarthy / Getty Images Hungary

  Az A Promised Land (magyar címe: Egy ígéret földje) ezzel

  minden idők egyik legnagyobb első heti eladását produkáló nem fikciós könyve lett.

  A könyvből már a megjelenése napján 890 ezer darab kelt el. A Crown kiadó a fejleményekre reagálva tegnap bejelentette, hogy az eredetileg tervezett

  3,4 millióról 4,3 millióra növeli az első kiadás példányszámát. 

  A kötet egyébként csupán az első része Obama kétkötetesre tervezett memoárjának.

  George W. Bush korábbi amerikai elnök Döntési helyzetek című önéletrajzi kötetéből 775 ezer példányt adtak el a megjelenésének első hetében, míg Bill Clinton Életem című könyvéből egymillió példány fogyott nyolc nap alatt. A két elnöki memoár eladásai mostanra 3,5-4 millió példány között mozognak.

 • Nemrég lett 58 éves Venezuela elnöke Nicolás Maduro.

  A nemzeti színű tortán égő gyertyákat maszkban próbálta meg elfújni, de a fizika törvényeit még az elnöki pozíció sem írja felül. 

 • Johnson.png

  Intéztem egy hívást az Északi Sarkra és örömmel számolhatok be róla, hogy a Télapó, Rudolf és a többi rénszarvas már készen is állnak az indulásra

  írja a brit kormányfő nemrég publikált levelében. (Az angoloknál ugyanis nem a Jézuska, hanem a Télapó hozza a karácsonyi ajándékokat.)

  A miniszterelnök írásával egy nyolcéves gyermektől, Montitól kapott levélre reagált, aki az iránt érdeklődött, hogy a Télapó el tudja-e hozni idén is a karácsonyi ajándékokat.

  Tudom, hogy Ön nagyon elfoglalt ember, de megköszönném, ha Ön és a tudósok mondanának erről valamit

  – állt a gyermek levelében.

  Boris Johnson válaszlevelében – az országos tisztifőorvos közlésére hivatkozva –  arról is biztosította a gyermekeket, hogy az ajándékozás sem a Télapó, sem az ő egészségüket nem veszélyezteti.

  Továbbá kijelentette: támogatja Montinak azt az ötletét is, hogy a gyermekek – a karácsonyi ajándékokért cserébe – a Télapónak ne csak süteményeket adjanak, hanem

  kézfertőtlenítőt is, elősegítve a járvány elleni védekezést.

 • Hosszú évek óta a fővárosi tűzoltóknak köszönhetően kerül a Parlament elé az ország karácsonyfája. Ezt a folyamatot most videón is megörökítették a lánglovagok, és a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Facebook-oldalán közé is tették.

  A csaknem tizennyolc méter magas, hetven centiméteres törzsátmérőjű, négy tonnás ezüstfenyőt Székesfehérvárról vitték Budapestre, a Kossuth térre a tűzoltók. A fa kivágásától a felállításig összesen tizennyolc lánglovag vett részt a munkában, a feladatukat egy tűzoltó autódaru és egy létrás tűzoltóautó is segítette.