Katalin
-2 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nemrég lett 58 éves Venezuela elnöke Nicolás Maduro.

  A nemzeti színű tortán égő gyertyákat maszkban próbálta meg elfújni, de a fizika törvényeit még az elnöki pozíció sem írja felül. 

 • Johnson.png

  Intéztem egy hívást az Északi Sarkra és örömmel számolhatok be róla, hogy a Télapó, Rudolf és a többi rénszarvas már készen is állnak az indulásra

  írja a brit kormányfő nemrég publikált levelében. (Az angoloknál ugyanis nem a Jézuska, hanem a Télapó hozza a karácsonyi ajándékokat.)

  A miniszterelnök írásával egy nyolcéves gyermektől, Montitól kapott levélre reagált, aki az iránt érdeklődött, hogy a Télapó el tudja-e hozni idén is a karácsonyi ajándékokat.

  Tudom, hogy Ön nagyon elfoglalt ember, de megköszönném, ha Ön és a tudósok mondanának erről valamit

  – állt a gyermek levelében.

  Boris Johnson válaszlevelében – az országos tisztifőorvos közlésére hivatkozva –  arról is biztosította a gyermekeket, hogy az ajándékozás sem a Télapó, sem az ő egészségüket nem veszélyezteti.

  Továbbá kijelentette: támogatja Montinak azt az ötletét is, hogy a gyermekek – a karácsonyi ajándékokért cserébe – a Télapónak ne csak süteményeket adjanak, hanem

  kézfertőtlenítőt is, elősegítve a járvány elleni védekezést.

 • Hosszú évek óta a fővárosi tűzoltóknak köszönhetően kerül a Parlament elé az ország karácsonyfája. Ezt a folyamatot most videón is megörökítették a lánglovagok, és a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Facebook-oldalán közé is tették.

  A csaknem tizennyolc méter magas, hetven centiméteres törzsátmérőjű, négy tonnás ezüstfenyőt Székesfehérvárról vitték Budapestre, a Kossuth térre a tűzoltók. A fa kivágásától a felállításig összesen tizennyolc lánglovag vett részt a munkában, a feladatukat egy tűzoltó autódaru és egy létrás tűzoltóautó is segítette. 

 • Ma 18 órától a Super TV2 tűzi műsorra a digitálisan felújított angol–magyar találkozót 1953-ból.

  63

  Az Aranycsapat az évszázad mérkőzéseként emlegetett londoni találkozón 6:3-ra nyert, a magyar gólokat este kiszínezve láthatjuk viszont. 

  Ezúttal nem Szepesi György, hanem Matuz Krisztián ragad mikrofont. 

  A 6:3-ról gyerekkoromban természetesen rengeteget hallottam és olvastam, mielőtt a teljes meccset valaha láthattam a tévében. Lenyűgözött Hidegkuti és Puskás technikája, Bozsik intelligens játéka, s persze Szepesi György fantasztikus közvetítése. Hihetetlenül kíváncsi vagyok, mennyire változtatja meg az akkor átélt élményt, hogy sokkal jobb minőségben élvezhetjük újra a mérkőzést. Arról nem is beszélve, mekkora kihívás és megtiszteltetés számomra, hogy közvetíthetem az Aranycsapat legendás mérkőzését. Ugyanakkor hálás feladat ez, hiszen az ilyen csodás meccseken a kommentátornak csak arra kell ügyelnie, hogy ne rontsa el a nézők szórakozását!

  – fogalmazott Matuz Krisztián.