Sára, Márió
-4 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 1901. január 22-én szűkszavú hír jelent meg a Pesti Napló sportrovatában: „A Magyar Labdarúk Szövetsége ma tartotta alakuló közgyűlését a hazai Football-egyesületek részvételével. Tizennégy fővárosi és egy vidéki egyesület küldötte képviselőit az alakuló gyűlésre, mely az előkészítő bizottság által tervezett alapszabályokat hosszú vita után elfogadván, a szövetséget megalakultnak nyilvánította. A tisztikar így alakult: elnök Jász Géza, a Magyar Tornaegyesületek Országos Szövetségének titkára, alelnökök Fűzesséry Árpád és Gillemot Ferenc, titkár Horváth Ferenc, pénztáros Gabora Károly, ellenőr Boross Ignác. Az alapszabályokat felterjesztik a belügyminisztériumhoz.”

  A cikkben előforduló „ma” január 19-ét jelentette, a helyszín  az Akadémia utca 1. szám alatti István Főherceg Szálló különterme volt. 

  mlsz
  Fotó: Pesti Hírlap, 1901. január / Arcanum adatbázis
 • Sokak kedvenc hete kezdődött tegnap a Való Világban, csak most valamiért nem iskolahétnek, hanem önfejlesztő hétnek nevezték a készítők. A héten a lakók a környezetvédelemről, zenéről és illemről tanulnak, de a legszórakoztatóbb momentumokat így is az érdemi tárgyak közé sorolható angolóra szolgáltatja. 

  Azt mindenki tudja, hogy mi, magyarok nem igazán jeleskedünk idegen nyelvek elsajátításában, ezt ezúttal is sikerült bizonyítani. Szegény Merci, aki sajnos a videóból kimaradt, próbálkozott először a szintfelmérőn, elég elkeserítő eredménnyel. Mentségére legyen szólva, ahogy a riportszobában is mondta, hogy németesként azért ez elég nehéz feladat volt számára. 

  Bálint mentette meg a hazát, nem is nagyon vágtak be róla sok mindent, de a villalakók között akadtak olyanok, akik hozták a mindenkinek ismerős tipikus osztálytársakat: Dani gyakorlatilag csak magyarul válaszolt a feltett kérdésekre, Viviennél a végére csúszott el a kérdés-válasz szinkron teljesen, Virág a tipikus „régen minden jobb volt, többek között az angolom” is kifogással élt, Fru pedig értelmezhetetlenül magyarázta az értelmezhetetlent. A legviccesebb megszólalásokat Fru és Vivien hozta, előbbi azt mondta angolul, hogy munkája során nem a vendégeit, hanem a székeket ülteti le, utóbbi pedig azt, hogy kedvenc villatársa a hálószobája.

  Senkitől nem venném el az élményt, és nem is spoilereznék tovább, íme a videó:

 • Streaming
  Fotó: Shutterstock

  Még előző héten tette közzé az idei filmjeinek előzetesét és kulisszák mögött forgatott, több mint 2 perces videóját a Netflix. A videóban rengeteg hollywoodi színészt láthatunk, feltűnik például Ryan Reynolds, Gal Gadot, Dwayne „The Rock” Johnson, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Chris Hemsworth, Jason Momoa, Amy Adams, Zendaya, és még sorolhatnánk a nagyobb neveket.

  És most, pár nappal később, az HBO MAX is közzétette saját, 30 másodperces, 2021-es filmekkel teli trailerét, ami talán eseménydúsabbá és figyelemfelkeltőbbé sikeredett, hiszen a mozis trailerekre jellemző vágás figyelhető meg benne. Láthatjuk a trailerben, ahogy King Kong és Godzilla egymásnak esik, vagy ahogy LeBron James néz fel baljós tekintettel a Space Jam 2-ben. Megtalálhatók még az előzetesben az idei filmjeik jelenetei mellett az adott filmek logói is, mint például a Suicide Squad, a Matrix, a Conjuring, a Dűne, a Tom & Jerry, a Mortal Kombat, és még sorolhatnánk.

  Ergo leszögezhetjük, hogy idén filmekből nem lesz hiány.

  Itt található a Netflix trailere:

  Itt található az HBO Max trailere: 

 • GettyImages-1209773367
  Fotó: BG004/Bauer-Griffin / Getty Images Hungary

  Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva Ben Affleck tartott egy kartonfigurát a háztartásában barátnőjéről, Ana de Armasról. Tavaly júniusban még a kertben tartották az életnagyságú figurát, amivel a színész gyerekei is lelkesen játszottak. Most ez a kartondarab landolt egy kukában, a Daily Mail fotói szerint.

  A 48 éves színész és 32 éves barátnője Ana de Armas majdnem egy évig alkottak egy párt, tegnap viszont egy közeli forrás megerősítette a szakítást. A különválás oka állítólag a klasszikus „máshol tartunk az életben” indok volt. 

  Ben Affleck már 3 gyerekes családapa, és jelenleg nem áll készen egy új család alapítására fiatal barátnőjével, ezenkívül pedig mind a ketten a karrierjükre, és a következő munkájukra szeretnének fókuszálni, ezzel erősítette meg a szakítást egy másik forrás is a Page Sixnek