Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mintegy 1,93 millió kilométeres távolságban, a Hold távolságának ötszörösére repült el bolygónk mellett 2022. január 18-án a (7482) 1994 PC1 jelzésű űrszikla. Ahogy arról korábban írtunk, az 1994 PC1 látogatása azért érdekes, mert viszonylag ritkán, néhány évente repül el ekkora méretű kisbolygó a Földtől ilyen távolságban.

  Az 1994 PC1 útját több magyarországi amatőrcsillagász is megfigyelte, a Vega Csillagászati Egyesület a Zoomon keresztül közös megfigyelést is szervezett. Tagjaik közül két embernek is sikerült megörökítenie az űrszikla útját, mindkét fotót Somogy megyéből készült.

  A képeken szaggatott vonalként látható a kisbolygó. Ennek oka az űrszikla gyors mozgása, illetve az, hogy 30-75 másodperces záridővel készültek a képek. A vonalban a megszakítások a fényképek letöltése közben jöttek létre, ezek alatt nem exponált a távcsőre csatlakoztatott fényképezőgép.

  A hivatásos csillagászok radarral és nagy távcsövekkel is vizsgálják és folyamatosan monitorozzák a kisbolygót, mely méreteit tekintve veszélyt jelenthetne a földi életre. Szerencsére az elkövetkező száz évben nem fogja bolygónk pályáját keresztezni egy kisbolygóé, magyarázza Dr. Csizmadia Szilárd csillagász, a VCSE észlelésekről szóló cikkében, ahol még több képet is közöltek, melyen az 1994 PC1 látható.

 • Újabb részletek derültek ki a rapper és Megan Fox eljegyzésének körülményeiről.

  GettyImages-1357237381
  Fotó: Jerritt Clark / Getty Images Hungary

  A nagy pillanattal kapcsolatban eddig sem volt szégyenlősek, Megan Fox például egy "spontán", három szögből felvett videóval jelentette be a lánykérést, Machine Gun Kelly pedig több részletet is elárult Instagramon az általa tervezett jegygyűrűről.

  Az újdonsült jegyespár legutóbb a Voguenak adott interjút, amelyből újabb szokatlan részlet derült ki:

  A koncepció lényege, hogy a gyűrű szétválasztható, és így két gyűrűt alkot. Amikor együtt van, egy mágnes tartja a helyén, és egy szívet alkotnak. A mágneses szalagok valójában tüskék, szóval ha megpróbálja levenni, az fájni fog.

  Ahogy mindennek, ennek is mély jelentése van az ékszernél. MGK szerint ugyanis a szerelem fájdalommal jár, ha pedig Megan úgy döntene, hogy leveszi a gyűrűt, mert már nem szereti őt, az is fájni fog neki. Tekintve, hogy az eljegyzés után egymás véréből ittak, ez már nem is olyan meglepő.

 • Újra megerősíti egymásnak tett fogadalmát Horváth Tamás és felesége, Péterfi Andrea. Kapcsolatukat tizedik évfordulójukon azzal pecsételik meg, hogy ismét kimondják a boldogító igent.

  Azt, hogy létezik a világon mindent elsöprő, igaz szerelem, Horváth Tamás és neje is bizonyítja. A Csillag születik által ismertté vált énekes tíz éve alkot egy párt Andreával, akivel öt évvel ezelőtt egy igazi paradicsomi helyszínen, a Maldív-szigetek napsütötte, fehér homokos tengerpartján fogadtak örök hűséget egymásnak. Az egzotikus helyre egyébként minden év januárjában ellátogatnak, hogy megünnepeljék házassági évfordulójukat. A mostani évforduló több szempontból is különleges.

  10 éve együtt, ebből a fele már házasságban. Megjártunk csúcsokat és mélységeket. 5 éve ezen a napon, ezen a szigeten mondtunk igent erre a szövetségre, azóta napról-napra csak erősödik az iránta érzett szerelmem. 10 év szép kerek szám, ezért most újra feleségül veszem

  – tudatta a posztban a Sztárban sztár ötödik szériájának győztese.

 • Tóth Andi és Andrei Mangra korábban úgy nyilatkozott kettejük kapcsolatáról, hogy csak barátság van közöttük.

  A Dancing With The Stars győztes párosa a műsor után is jó kapcsolatban maradt, olyannyira, hogy Andrei az énekesnő születésnapján is jelen volt. Ott készült róluk a közös fotó, amit mind a ketten megosztottak Instagram-oldalaikon, és ami miatt ismét spekulálni kezdtek az emberek, hogy együtt vannak-e.

  Ön szerint együtt vannak?