Gál
3 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ön szerint ki látható a képen?

  A helyes megfejtésért kicsit lejjebb kell görgetni.

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  .

  A helyes megfejtés: Joaquin Phoenix.

  A színészt tőle szokatlan külsővel kapták lencsevégre a napokban, amint felesége, Rooney Mara oldalán andalogtak New York utcáin.

 • A kriptovaluták megváltoztatják a világot, és minden valamirevaló változás függőséggel is jár. Erre jöttek rá az 1988 óta egy skóciai kastélyban működő rehabilitációs intézetben is, ahol külön osztályt nyitottak a kriptofüggőség kezelésére.

  Ami, véleményük szerint, a szerencsejáték-függőség egyik formája.

  Anthony Marini, az intézet vezető terapistája – maga is gyógyult játékfüggő – elmondta, hogy nagyon nehéz meggyőzni a kriptovaluták megszállottjait arról, hogy függőségben élnek. Egyik kezeltje 2015-ben kezdett kereskedni Bitcoinnal, és négy év múlva mindenét elvesztette, de ha tehette volna, azonnal újra kereskedni kezd.

  Álmatlanság, rendszertelen étkezés, altatók és egyéb gyógyszerek használata – mind olyan tünetek, amelyek a bitcoinfüggőség velejárói. A betegek mániákusan figyelik az árfolyamokat, és pánikrohamot kapnak, ha elveszik tőlük a telefonjaikat vagy a laptopjaikat. Súlyosabb esetekben drogfüggőség is kialakul, az egyik kezelt pedig a numerológia és a viking mitológia megszállottjává vált, mert azt hitte, ezek segítségével megértheti a piac mozgását.

  Most az állam állja a kezelési költségeit.

 • Rendszeresen megállítják az anyukát, hiszen az emberek azt hiszik, parókát hordat kisfiával.

  Emma Mooney és férje teljesen megdöbbent, amikor kilenc hónappal ezelőtt kisfia, Charlie Foster koromfekete hajzuhataggal bújt ki a pocakjából, melyre még a kórházban dolgozó nővérek is azt mondták, hogy ritkán látnak ilyet.

  A kisfiú haja az elmúlt hónapokban persze csak hosszabb és hosszabb lett, olyannyira, hogy az utcán sétálva most már a csodájára is járnak, Mooney elmondása szerint egy átlagos bevásárlás legalább másfél óráig tart, mivel rengetegen megállítják őket. A családnak fogalma sincs, hogy kisfiúk kitől örökölhette az elképesztő hajkoronát,

  de nem is érdekli őket különösebben, elmondásuk szerint a legfontosabb, hogy kiváló egészségnek örvend.

 • Boji.png

  Buszozik, villamosozik, sőt, még a kompot is használja egy isztambuli kóborkutya, Boji, aki ebből adódóan híressé és közkedveltté vált a városban.

  A kutya naponta akár 30-40 kilométert is utazik, a helyiek mindig szívesen találkoznak vele a járatokon. Boji a helyiek szerint mindig nagyon barátságos és nyugodt,

  és már saját oldala is van, több mint 75 ezer követővel.

  Nem tudni, hogy hogyan került az utcára, de a városi önkormányzattól már kapott egy GPS-es nyomkövetőt is és állatorvoshoz is elvitték. 

  Bojiról a Deutsche Welle részletes videóriportot közölt: